Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Laurențiu Botin: Descreierații din vremea pandemiei

Saturday, 28 March 2020, 10:35 Sursă: Realitatea.net

În zile normale, descreierații se zbat într-un anonimat, lumea lor fiind formată de dedublarea de personalitate și câțva creduli. Acum, când creierii românilor sunt praf, ipochimenii de acest gen sunt în culmea fericii. Să explic. Vineri, la început timid și mai apoi agresiv, un mesaj  s-a propagat din gură în gură, apoi pe rețelele de socializare. În final, mesajul a venit audio, deci s-au pregătit temeinic, cu o voce gravă, cumva așezat după toate regulile dezinformării. Îl știți deja, sintetizez, credincioșii să pună o cruce la ușa de la intrarea în casă, că trece îngerul morții, e noaptea în care cel rău vine pe pământ. Că nu știu care călugăr i-a zis nu știu cui și că e musai să facem asta. Ok, nu e rău să te rogi, să crezi în Divinitate, însă propagarea acestui mesaj nu a făcut altceva decât să insinueze în subliminalul colectiv că, nici mai mult nici mai puțin, sfârșitul lumii este aproape. Aberații, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei , idei care au pornit, pare-se, de la un cleric al BOR. Acum, fără a jigni pe cei care cred, spun că mesajul propagat chiar de voi, este mai mult sămânța răului. Pentru că a strecurat în sufletele oamenilor frică, îndoială, disperare. Iar astea nu sunt atributele Divinității. De ce au facut-o? Capacitatea mea de înțelegere e depășită. 

Altă nație de iresponsabili o reprezintă atotștiutorii de pe internet. Aștia chiar sunt de bătut cu pietre în piața publică. Un descreierat dă el o rețetă “sigură” pentru a ne proteja de coronavirus. Nu știu ce medicament, clorochi.., care amestecat cu apă și băut cu lingurița te ferește de covidul ăsta. Zeci, sute, apoi mii de oameni au distribuit idioțenia, unii au luat-o de bună. Surpriză, medicii spun că e rețeta perfectă pentru o otravă care te curăță în 6 luni. Amenințarea, distribuie mai departe dacă îți pasă, este și ea din manualul de dezinformare. Rău că nu putem găsi descreieratul 1, cel care a generat mini-isteria. Să dăm un exemplu cu el.

Rău, de asemenea, este faptul că mergem după fentele unora care ori nu au țiglele pe casă ori sunt exponenții unor organizații care încearcă să semene teroare și nesiguranță în mințile românilor. Dragilor, chiar dacă aberațiile astea sunt ambalate ștințifico-mistic cu o anumită măiestrie, asta nu însemnă că trebuie să le înghițim pe nemestecate. Hai să ne informăm mai întâi. S-ar putea să avem surprize. Iar data viitoare nu vom mai fi luați de fraieri.


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri