Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Laurențiu Botin: Capcană la capcană

Thursday, 14 May 2020, 10:44 Sursă: Realitatea.net

Parlamentul, format din spuma aleasă la apelul bocancilor, se joacă cu nervii și calmul poporului. Băieții și fetele din Casa Poporului au pus la cale un joc de acțiune și reacțiune  cărui miză este doar punctajul în eventualele sondaje. Jocul este unul de un cinism dus la extrem, reaua intenție fiind acoperită de declarații pompoase menite a sensibiliza poporul. Ce e de fapt. Simplu, miza de acum este faultarea cât se poate a ceea ce face Guvernul. Acesta, obligat de situație, încearcă să țină sub control pandemia și trecerile acestea ciudate de la stări de urgență la stări de oarecare relaxare. Evident, orice greșeașă, orice bâlbă vor fi decontate politic.

Și așa se întâmplă, ca suricatele, social-democrații au stat la adăpost ceva timp. Au lăsat liberalii să se zbată, bine sau rău, vom vedea, iar acum au ieșit cu gheoaga la lovit în moalele capului. Ieri, cu ajutorul Renatei, via CCR, PSD a reușit să inflameze țara trecând cu amendamente o lege clar neconstituțională, Valer știe de ce. Ca mai apoi, să aibă ce urla. Orban, obligat de împrejurări, a dus la Parlament OUG-ul târziu, cred că din rațiuni de așteptare și pandemie. Mai clar, liberalii nu au știut cum va evolua situația.

PSD a simțit miros de slăbiciune și și-a turat motoarele, uitând că miza nu este una politică ci chiar protejarea populației. Unii ar spune că acțiunea și reacțiunea fac parte dintr-un joc eminamente politic. Eu spun că ambele tabere greșesc. Murdăria publică vine din altă parte. Anume faptul, din ce în ce mai evident, că aleșii aceștia nu au niciun scrupul. Punctajele de partid și o eventuală creștere în sondaje sunt totul pentru ei. Vom avea, din a cui vină nu știu, 3 zile de haos. Românii, fără spectrul unor reguli, vor uita și de mama pandemiei. Mai apoi, dacă vor exploda îmbolnăvirile și pe cale de consecință decesele, parcă văd cum unii își vor rupe cămașa de pe ei urlând că x sau y au omorât românii.

Deliberat au lăsat oare, sub umbrela unei Constituții care trebuie revizuită urgent, aceste 3 zile de haos? Dacă da, atunci declar că sunt scârbit. Pentru că, lipsa de constrângere în pandemie, indiferent de starea decretată, este tentativă de crimă.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri