Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Vasile Mihale: PSD vrea să facă pasul de la double ,,D’’ la ,,C’’

Tuesday, 14 January 2020, 14:11 Sursă: Realitatea.NET

Un partid-uzină precum PSD este greu de reformat. Format pe scheletul vechiului PCR, PSD s-a reinventat după Revoluție într-o variantă care a mirosit multă vreme a naftalină comunistă. A avut parte și de liderii buni și de lideri răi, sau foarte răi.

Partidul a fost condus multă vreme de Ion Iliescu, un politruc neocomunist care a mulțumit minerilor pentru intervențiile brutale din București și care nu a dat nicio explicație plauzibilă pentru numeroasele victime ale Revoluției.

De la Ion Iliescu, partidul a ajuns pe mâna lui Adrian Năstase, \"\"samuraiul\"\" care a vrut să-și facă seppuku, după ce a fost condamnat la închisoare în dosarul Zambaccian. Nu pot spune lucruri rele despre Adrian Năstase, deși mulți au spus că a fost cel mai autoritar și dominator lider PSD.

Numele lui Adrian Năstase se leagă de aderarea la UE și NATO. Și asta nu este puțin lucru. În plus, pe fostul premier Năstase l-am cunoscut personal în redacția Realitatea TV, unde a făcut, la cerere, internship cam două săptămâni pentru a se convinge că Realitatea TV este o televiziune echidistantă. În perioada aceea eram EOD, un fel de șef-suprem al zilei.

După Năstase,  a venit Geoană. Omul a ajuns secretar general adjunct la NATO, deși a pierdut alegerile în 2009 după ce s-a aflat că este consiliat de Sorin Ovidiu Vîntu,  părintele FNI și cel  mai mare și contestat mogul media.

De la Geoană, partidul a ajuns la Ponta, după discursul mobilizator al lui Radu  Mazăre, care a lansat sloganul: ,,avem nevoie de sânge tânăr’’. Mazăre, în prezent condamnat pentru multe inginerii financiare’’, vorbea în nume personal, dar discursul a prins.

Președinția lui Ponta a ținut până la tragedia de la Colectiv și a fost marcată de un lung parteneriat cu PNL, care s-a denumit USL, o alianță contra naturii între stânga și dreapta împotriva unui singur om: Traian Băsescu.

După abdicarea lui Ponta, a venit Dragnea, adică infernul, care s-a sfârșit cu Viorica Vasilica Dăncilă.

Acum, este pe val Marcel Ciolacu, care a făcut parte din toate combinațiile Dragnea - Dăncilă, dar s-a și delimitat de ele. Ce va face și cu cine este greu de spus. Deoacamdată, eu personal, nu văd nicio reformă în PSD.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri