Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ultimele cuvinte ale lui Boris Nemţov. Ce a spus înainte de a muri

Saturday, 28 February 2015, 14:01 Sursă: REALITATEA.NET

Asasinarea lui Nemtov a avut loc dupa ce acesta parasise sediul radioului "Ecoul Moscovei", alaturi de o tanara ucraineanca, potrivit Ziare.com. In interviul pe care il acordase cu cateva minute in urma, acesta a indemnat poporul rus sa nu se mai lase pacalit de Vladimir Putin.

"Credem ca pentru a reinstaura ordinea in tara si a depasi criza este nevoie de reforme politice importante. Concret, este necesar sa avem alegeri corecte, cu participarea opozitiei, sa stopam cenzura pentru a opri aceasta propaganda mincinoasa mizerabila ce a cuprins si a distrus mintile oamenilor din Rusia", a declarat Nemtov, citat de Daily Mail.

Liderul opozitiei a mai spus ca Vladimir Putin este vinovat pentru situatia in care a ajuns Rusia, pe care a descris-o ca fiind "o catastrofa absoluta".

"Bineinteles ca avem nevoie de o reforma politica in tara. Bineinteles ca atunci cand puterea este concentrata in mainile unei singure persoane, iar aceasta persoana decide intotdeauna, totul devine o catastrofa absoluta. Absoluta!", a subliniat acesta.

Asasinatul lui Boris Nemţov a fost minuţios planificat, au anunţat anchetatorii de la Moscova. Aceştia spun ca totul a fost organizat până la cel mai mic detaliu, inclusiv locul ales pentru lichidarea acestuia, un pod din apropierea Kremlinului.

Elena Alekseeva, purtător de cuvânt Ministerul de Interne rus: „Patru dintre aceste gloanţe l-au nimerit în spate. Domnul Nemţov a suferit răni care au dus la moartea sa".

Cruzimea cu care a fost executat politicianul rus, în plină stradă, i-a revoltat pe locuitorii Moscovei.

Sute de oameni vin astăzi să aducă flori şi să aprindă o lumânare la Moscova în memoria celui care a fost considerat politicianul simbol al tinerilor reformatori din anii '9o, scrie Digi24.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL