Traian Băsescu o acuză pe Viorica Dăncilă de "cel mai mare fals pus pe hârtie"

Monday, 16 September 2019, 09:56, Sursă: REALITATEA.NET

Fostul preşedinte Traian Băsescu a precizat că, în cazul în care ar mai fi preşedinte de partid, nu ar semna pactul propus de Viorica Dăncilă, căci acest lucru ar echivala cu „o urcare în barca guvernului PSD”.

Adaugă părerea ta

Traian Băsescu a declarat că pactul cu care premierul Viorica Dăncilă a venit în faţa naţiunii în plină criză politică şi pe fundal electoral este ”cel mai mare fals pe care l-a văzut pus pe hârtie”.

„Categoric, dacă aş fi preşedinte de partid, nu aş semna un asemenea pact, pentru că în primul rând ar fi o urcare în barca guvernului PSD pe nişte politici pe care noi le-am acuzat a fi incorecte. V-o spun sigur, am văzut în pact aici că grija PSD-ului care cheamă la semnarea acestui pact e bunăstarea românilor”, a afirmat Traian Băsescu, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

El a explicat şi de ce consideră că pactul este un mare fals.

„Să nu se supere nimeni pe mine, dar e cel mai mare fals pe care l-am văzut pus pe hârtie, în ultimul timp. Mărirea pensiilor şi salariilor nu înseamnă creşterea bunăstării. Înseamnă creşterea calităţii vieţii. Nu înseamnă spitale în care iei nosocomiale şi ieşi la cimitir, şcoli adecvate. Calitatea vieţii înseamnă să aibă autostrăzi, un mediu curat şi abia apoi salariu. Degeaba ai salariu mai mare dacă te duci în spital şi mori, degeaba ai pensie mai mare când ieşi din spital cu o cruce în faţă. Pensiile trebuiau mărite, dar trebuiau mărite chibzuit”, a mai spus Traian Băsescu.

Amintim că premierul Viorica Dăncilă le-a propus, vineri seară, forţelor politice din opoziţie semnarea unui "Pact Naţional pentru Bunăstarea Românilor". Acest document a fost prezentat de PSD drept "garanţia politică a continuării creşterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare".

Valeriu Steriu anunță pomeni electorale în serie! Cum își ”momește” PSD alegătorii