Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tomac, în Parlamentul European: Exportul de frică practicat de Federația Rusă atinge cote alarmante

Tuesday, 17 September 2019, 11:51 Sursă: REALITATEA.NET

Eugen Tomac a vorbit despre situația disperată a românilor din regiunea transnistreană, spunând că acolo, exportul de frică și divizare practicat de Federația Rusă a atins cote alarmante, iar discriminarea este la ordinea zilei.

”Am ales să vorbesc astăzi, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, despre situația disperată a românilor din regiunea transnistreană. Acolo, exportul de frică și divizare practicat de Federația Rusă atinge cote alarmante. Acolo, discriminarea este la ordinea zilei.

Eu am fost la Tiraspol în repetate rânduri. Am făcut-o din convingere, pentru a transmite un mesaj de susținere românilor din această regiune ocupată de Federația Rusă. Sunt unul dintre puținii politicieni cu interdicție de intrare în Federația Rusă, tocmai pentru că am condamnat public modul în care liderii ruși calcă în picioare drepturile și libertățile cetățenilor.

Prin urmare, am îndemnat la solidaritate spre a nu-i abandona pe românii de dincolo de Nistru și am solicitat Serviciului European de Acțiune Externă să documenteze și să elaboreze un Raport privind situația drepturilor omului în regiunea transnistreană, a postat, pe Facebook, Eugen Tomac.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL