Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

STUDIU: Industria ospitalieră autohtonă, cea mai afectată din Europa

Thursday, 06 August 2020, 17:40 Sursă: realitatea.net

Autor: Emanuel Focsan

Studiu realizat de Cushman & Wakefield pentru FIHR a analizat reacţiile patronilor de hoteluri din România la criza provocată de coronavirus, comparativ cu reacţiile antreprenorilor europeni.

"În România tăierile de salarii au fost mai mici decât ale hotelierilor din Europa, în prima fază. În acest moment, în România 29% din salariaţi au fost concediaţi, iar perspectivele sunt la 38% - cea mai mare cifră din ţările analizate. În Ungaria, doar 19% din salariaţi au fost concediaţi, iar orizontul e să ajungă la 20%, iar la nivel de Europa 24% au fost concediaţi, iar estimarea este 30%", a afirmat Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, citat de Agerpres.

Reprezentantul patronatelor din domeni a atras atenţia că perspectivele sunt la fel de sumbre, în condițiile în care situaţia sanitară va continua în luna august.

"8% dintre hotelierii din România nu rezistă mai mult de luna august. Dacă trece şi luna august, ei vor ajunge pe minus şi vor avea o mare dificultate în a plăti salariile, în a plăti chirii sau alte obligaţii către buget, şi dacă criza continuă în aceleaşi condiţii, doar 7% din hotelieri rezistă până în martie 2021, adică pe un orizont de timp de 12 luni de la momentul declanşării crizei", a precizat Călin Ile.

Detalii despre situația grea din industria hotelieră autohtonă puteți citi pe Realitatea Financiară. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL