Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Spania, în criză politică. Parlamentul va fi dizolvat, se repetă alegerile în 26 iunie

Tuesday, 26 April 2016, 23:18 Sursă: REALITATEA.NET

Regele a constatat că nu există un candidat care să dispună de suficiente susțineri în camera deputaților' pentru a obține învestirea, ceea ce conduce la aplicarea articolului din Constituție care prevede organizarea de alegeri legislative, potrivit unui comunicat al palatului regal.

'În absența candidaților, nu avem altă alegere decât elaborarea unui decret de dizolvare a Parlamentului și care să vizeze convocarea de alegeri', a explicat Patxi Lopez, președintele Congresului (camera inferioară a parlamentului), în cursul unei conferințe de presă, după ce a precizat că această formalitate va surveni la 3 mai. Legea prevede ca scrutinul să aibă loc 54 de zile mai târziu, la 26 iunie.

Alegerile legislative din 20 decembrie au avut ca rezultat un parlament fragmentat între patru mari partide: Partidul Popular (conservator), la putere, cu 123 de locuri, urmat de Partidul Socialist (90 de locuri), Podemos (65 de locuri) și Ciudadanos (40 de deputați). Aceste partide nu au reușit de atunci să convină asupra formării unui guvern de coaliție, potrivit Agerpres.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL