Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România intră în afaceri cu Turcia în domeniul securității maritime?

Monday, 22 August 2016, 17:05 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru prima oară, Trucia va exporta servicii de inginerie pentru modernizarea submarinelor, o arie care necesită înaltă tehnologie. STM – Departamentul de Aparare Tehnologie şi Inginerie din Turcia – a câştigat contractul pentru submarinele pakistaneze de origine franceză şi pentru navele armatei române, de origine britanică, potrivit dailysabah, o publicaţie din Turcia.

Industria de apărare din Turcia, care a dezvoltat anterior cea mai mare navă pakistenză, ar câştigat un contract de aproape 500 de milioane de dolari pentru modernizarea unor sumbarine şi nave din Pakistan şi România

Ca o ţară care deja este capabilă să să îşi modernizeze propriile submarine, Turcia va exporta pentru prima oară servicii de inginerie în zona de înaltă tehnologie. STM a concurat cu mai multe companii din Chona, Marea Britanie, Franţa, Italia şi SUA pentru contractele negociate de România şi Pakistan, notează ZF.ro.

Licitatia pentru modernizarea fregatelor de tip 22, F-221 Regele Ferdinand si F-222 Regina Maria, contract cu o valoare estimata la circa 840 de milioane de lei, este in etapa de evaluare a ofertelor, a transmis, la solicitarea HotNews.ro, Departamentul pentru Armament din cadrul Ministerului Apararii. Informatiile MApN vin in contextul in care firma turca Havelsam (dintr-o asociere din care face parte si o firma romana) anunta in urma cu o luna ca este castigatoarea licitatiei.

Compania turca Havelsam publica pe site-ul propriu pe 26 iulie un comunicat de presa in care anunta ca, impreuna cu alte cateva firme in asociere, este cadtigatoarea licitatiei derulate de MApN pentru modernizarea celor doua fregate de tip 22 din dotarea Fortelor Navale. 

Anuntul turcilor - parte din asocierea STM Teknolojileri Muhendislik, Haveslan Hava Teknolojileri Sanay, ASELSAN Electronic Sanayi si Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii - venea la doar o luna dupa ce Departamentul pentru Armament din cadrul MApN anunta ca patru competitori au intrat in lupta pentru contractul de modernizare a fregatelor.

Surse din cadrul Fortelor Navale au precizat, insa, pentru HotNews.ro calicitatia, de fapt, nu s-ar fi incheiat, contrar anuntului facut de catre firma turceasca.

"Procedura de atribuire a contractului de furnizare a produsului "Fregata multifunctionala, modernizare etapa a II-a" se afla acum in Etapa a II-a - Evaluarea ofertelor depuse de candidatii selectati. Informatiile referitoare la aceasta etapa vor putea fi oferite numai dupa finalizarea procedurii de atribuire", au transmis reprezentantii Departamentului pentru Armamente.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL