Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Revoluție în lumea medicală! Vaccinul împotriva malariei va fi lansat în curând

Monday, 24 April 2017, 15:38 Sursă: REALITATEA.NET

Vaccinul să află în faza experimentală și a obținut un aviz științific pozitiv de la autoritatea de reglementare a Agenției Europene pentru Medicamente, a declarat Mary Hamel, coordonatoare a programului de punere în aplicare a vaccinului.

Acesta va fi testat în Ghana, Malawi și Kenya. Cele trei țări au fost selectate din cauza incidenței infecției și ratei crescute a mortalității, în special în rândul copiilor, dar și datorită programelor anti-malarie implementate pe scară largă.

 Vaccinul va fi administrat unui total de 360.000 de copii, a declarat Hamel. Aceștia vor primi trei doze pe lună la vârsta de 5 luni și o a patra doză la vârsta de 2 ani.

Conform declarației lui Hamel, vaccinul nu permite o protecție completă, dar se așteaptă să reducă numărul de cazuri de malarie, precum și severitatea lor, citează agenția DPA.

Scopul este de a proteja copiii mici, segmentul de populație cel mai expus la îmbolnăviri și deces, în timp ce maturii care se infectează, dezvoltă anticorpi odată cu înaintarea în vârstă.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL