Războiul Postacilor, un fel de Cambridge Miorytica! Cât ar plăti PSD pentru "soldații virtuali"

Friday, 15 March 2019, 18:28 Sursă: REALITATEA.NET

Informatii senzationale despre organizarea postacilor de partid. Se stia de mai multa vreme ca partidele platesc postaci ca sa faca propaganda online, dar ceea ce nu se stia este cum sunt organizati acestia si care sunt sumele care se platesc pentru "armata" de soldati virtuali, susține ziuanews.ro.

Adaugă părerea ta

Conform sursei citate, o istorie ar fi ca primele alegeri la care au contribuit masiv si postacii online au fost cele prezidentiale si parlamentare din 2004, unde liberalii au folosit pentru prima data o structura organizata, cu coordonatori, pentru influentarea mediului online.

Acestia actionau pe forumurile politice si pe structuri incipiente ale retelelor de socializare precum Hi5. A fost o reusita, iar PSD, care a pierdut atunci alegerile, a recunoscut ca a ignorat total mediul online.

PSD avea sistemul "telefoanelor otravite" - o dezvaluire de la acea vreme a ziarului ZIUA - adica grupuri de "telefonisti" care sunau la familii din cartea de telefoane si incercau sa convinga sa voteze cu PSD, erau "activisti pe firul roșu".

Citește mai multe pe ziuanews.ro!