Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Producţia Dacia în România, în pericol? Anunţul care pune pe jar industria auto

Tuesday, 10 January 2017, 12:42 Sursă: REALITATEA.NET

Marine Le Pen, candidată la preşedinţia Franţei din partea partidului de extremă dreapta Frontul Naţional, a declarat, marţi, că va încerca să repatrieze producţia de autovehicule şi alte bunuri industriale, arătându-se inspirată de politicile preşedintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump, transmite Reuters.

În România, francezii de la Renault deţin fabrica Dacia, cel mai mare exportator al ţării.

Trump a ameninţat că va taxa suplimentar automobilele produse în afara SUA, sperând că va determina companiile să producă pe plan intern, pentru a crea locuri de muncă. Săptămâna trecută, Ford a renunţat la o investiţie de 1,6 miliarde de dolari pentru construirea unei fabrici în Mexic. În ultimele zile, Fiat Chrysler Automobiles a anunţat că va crea 2.000 de noi locuri de muncă la fabricile din SUA.

Întrebată dacă crede că şi producătorii auto francezi Renault şi PSA Peugeot Citroen ar trebui să urmeze exemplul companiilor americane, liderul Frontului Naţional a răspuns: "Trump implementează măsuri pe care eu le-am cerut de câţiva ani".

Potrivit Economica.net, Le Pen a descris politicile lui Trump drept "patriotism economic" şi "protecţionism inteligent".

"Nu mă deranjează să le explic companiilor franceze că nu pot scăpa de taxele pe care le datorează Franţei, că nu pot merge în offshore-uri fără să sufere consecinţele. Trebuie să facă o alegere, este vorba de patriotism", a spus Marine Le Pen la postul France 2 Television, citată de Reuters.

Renault şi Peugeot au fabrici în Europa de Est, în Spania şi în Africa de Nord, în Algeria şi Maroc. Modelele Logan, Duster şi Sandero produse la fabrica Renault Dacia din România s-au bucurat de un succes considerabil şi pe piaţa franceză.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL