Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ponta: ”Toată lumea ştie că guvernul e mort doar că toată lumea aleargă prin jur, cine îl îngroapă”

Tuesday, 17 September 2019, 10:00 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele ProRomânia a declarat, la Parlament, că încă așteaptă ca Dăncilă să vină cu un guvern restructurat. 

Ponta a luat-o în serios pe Viorica Dăncilă atunci când aceasta a promis că va veni miercuri în Parlament şi chiar a cerut unor colegi de partid să îşi anuleze deplasări în străinătate din acest motiv.

"Aşteptăm ca miercuri doamna Dăncilă să vină cu formula de restructurare a Guvernului. Dacă nu vine miercuri - şi practic suntem în situaţia în care în plus faţă de Ministerul Mediului, al Energiei, Relaţia cu Parlamentul, Ministerul de Interne, cred că miercuri sau joi nu o să mai avem nici ministru al Educaţiei, atunci e foarte clar că nu avem nicio altă variantă, am făcut tot ceea ce ţinea de noi să încercăm să găsim o soluţie raţională - vom vota toţi parlamentarii PRO România moţiunea de cenzură pe care sper să o depună cei de la PNL şi USR.

Doamna Dăncilă a zis că vine miercuri cu Guvernul restructurat. Dacă nu vine, atunci e foarte clar pentru noi că totul este un joc împotriva ideii de guvernare şi vom vota cu toţii moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR. Doamna Dăncilă mie mi-a spus - nu altora, nu la televizor - că pe 1 septembrie vine cu un guvern restructurat, cu maxim 18 miniştri, cu o restructurare clară a administraţiei publice, cu politici...

Suntem deja în 16... Dacă nu vine, ce să mai spună? Că mai face un cex? [...] E o chestie neserioasă. Reţineţi că cel mai mare, cel important minister – 170.000 de angajaţi – nu are niciun ministru: Ministerul de Interne. De mâine sau poimâine, Ministerul Educaţiei nu mai are ministru. Ce să mai vorbim de Energie, de Mediu? Trebuie, de fapt, prin moţiunea de cenzură să îngropăm un guvern care e mort deja. Toată lumea ştie că e mort, doar că acum toată lumea aleargă prin jur, cine îl îngroapă. Asta e, o să votăm moţiunea", a spus el.

Victor Ponta a mai precizat că, în urma discuţiilor cu PNL şi USR, reiese că liberalii îşi vor asuma guvernarea, în schimb "cei de la USR o dau pe după cireş" şi a reiterat faptul că formaţiunea sa politică nu va face niciun guvern cu PNL şi USR.

Liderul Pro România a vorbit și despre membrii ALDE care au acceptat să fie propuşi miniştri de Viorica Dăncilă, deşi n-aveau nicio şansă să ocupe respectivele funcţii.

"Zău dacă înţeleg, cum să te duci să te propună Dăncilă pe o funcţie pe care oricum nu o s-o ocupi. Eu aveam o părere bună, de exemplu, despre Graţiela Gavrilescu. Nu înţeleg ce le-a făcut, cred că le-a făcut farmece. Nu era clar că nu îi pune nimeni miniştri? Era totul o păcăleală. (...) Măcar Ramona Mănescu a fost şmecheră de la început, a fost deşteaptă. Nu şi-a dat demisia. Şi stă cât va mai sta Guvernul", a afirmat Victor Ponta.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL