Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ploieştenii, fără transport public în urma unei greve spontane. Ce spune primarul oraşului

Wednesday, 29 November 2017, 07:06 Sursă: REALITATEA.NET

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a declarat la Realitatea TV că problema a fost generată de un vot negativ din Consiliu, generat de consilierii PSD-ALDE, dar că speră că se va ajunge la o soluţie în cursul zilei de azi.

"În şedinţa de consiliu de ieri trebuia hotărâtă o eşalonare de plăţi, a existat un vot negativ, a fost o neînţelegere în cadrul consiliului. Trebuie să vedem exact ce s-a întâmplat ieri şi să găsim azi o soluţie, consilierii PSD-ALDE au dus, poate fără să vrea, la acest blocaj. Datoriile de care vorbim sunt istorice, încercăm să avem o continuitate a serviciului de transport public în municipiul Ploieşti. Când am preluat mandatul, lucrurile erau şi mai grave. O să am o discuţie în această dimineaţă cu cei doi lideri din PSD şi ALDE, sperăm să se deblocheze şi lucrurile să revină pe făgajul normal", a declarat primarul oraşului Ploieşti, Adrian Dobre.

Societatea Transport Călători Express (TCE) se află în colaps financiar, cu o datorie de peste cinci milioane de lei. În plus, susţin oficialii TCE, în urmă cu trei luni, Consiliul Local a aprobat o hotărâre în urma căreia compania urma să primească o subvenţie de aproape şapte milioane de lei.

Suma reprezintă diferenţa dintre venituri şi cheltuieli pe anul 2016. Însă plata nu a fost făcută nici până în prezent, motiv pentru care societatea nu îşi mai poate desfășura activitatea.

De altfel, angajaţii TCE Ploieşti nu se află la prima grevă din acest an. Manifestările anterioare au avut la bază tot lipsa resurselor financiare. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL