Semnal de alarmă. Agenţii Penitenciarul Iaşi: Folosim ilegal deţinuţi pentru pază!

Sunday, 13 May 2018, 17:48 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Angajaţii Penitenciarului Iaşi au susţinut duminică, în scrisoarea deschisă adresată lui Tudorel Toader, că sunt necesare fonduri şi că transferul de personal trebuie să înceteze, activitatea instituţiei fiind pusă în pericol.

„De-a lungul timpului, în Penitenciarul Iaşi s-a investit considerabil, chiar dacă, recent, a fost nevoie ca deţinuţii din Corpul A să fie mutaţi, deoarece acesta nu mai prezenta siguranţă. E nevoie ca aceste investiţii să continue şi penitenciarul să fie adus la standarde europene. Deşi folosim ilegal deţinuţi pentru paza penitenciarului, avem mii de ore suplimentare şi de zile de concediu de recuperat, s-a decis detaşarea unor angajaţi la alt penitenciar, motivat de faptul că prin evacuarea unui număr de deţinuţi raportul deţinuţi-personal s-a modificat. E nevoie ca detaşările la penitenciare din zonă să înceteze în favoarea angajării de personal!”, a afirmat preşedintele Sindicatului din Penitenciarul Iaşi, Dorin Şcarlii.

Acesta a adăugat că, recent, sub patronajul Instituţiei Prefectului, a fost propusă desfiinţarea penitenciarului şi construirea unor parcuri şi parcări în locul acestuia, deşi fondul problemelor din penitenciare este constituit de lipsa de locuri de cazare pentru deţinuţi.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri