Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Papa Francisc: "Preoţii care fac aşa ceva îl trădează pe Dumnezeu"

Tuesday, 27 May 2014, 08:30 Sursă: REALITATEA.NET

Răzpunzând timp de 40 de minute la întrebările jurnaliştilor, Papa Francisc a anunţat că "săptămâna viitoare, la 6 şi 7 iunie", va oficia "o slujbă la Sfânta Marta (reşedinţa sa), cu şase sau opt victime, urmată de o întâlnire cu ele", informează Mediafax.

Întrebat despre atitudinea Vaticanului faţă de prelaţii acuzaţi de astfel de abuzuri, el a subliniat că "trei episcopi fac obiectul unor anchete, iar unul dintre ei a fost condamnat deja".

De altfel, a adăugat Papa Francisc, "preoţii care fac aşa ceva îl trădează pe Dumnezeu".

Luna trecută, Papa a cerut iertare pentru abuzurile asupra minorilor, calificându-le un "rău" absolut. El a promis intesificarea acţiunilor împotriva acestui fenomen, ca răspuns la acuzaţii de minciună şi relaxare a Vaticanului pe această temă.

În cadrul unei audieri la un comitet ONU, la Geneva, un oficial de la Vatican a dezvăluit că justiţia canonică a tratat 3.420 de cazuri de abuzuri în ultimii zece ani.

Din aceste cazuri, 848 de preoţi au fost caterisiţi, în timp ce 2.572 au fost rugaţi să ducă "o viaţă de rugăciune şi penitenţă".

La începutul lui mai, o comisie de experţi înfiinţată de Papa Francisc a anunţat că vrea să pună în aplicare în curând "proceduri eficiente" de pedepsire a preoţilor pedofili.

"Am adoptat principiul că binele unui copil sau unui adult vulnerabil trebuie să fie prioritar", au explicat cei opt experţi ai comisiei, printre care cardinalul american Sean O'Malley, arhiepiscop de Boston, şi fosta victimă irlandeză Marie Collins.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL