Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ofiţer de la Frontiera Huşi, reţinut de DNA pentru sprijinirea unui grup de contrabandişti cu ţigări

Wednesday, 28 May 2014, 17:02 Sursă: Mediafax

Poliţistul de frontieră este acuzat de procurorii anticorupţie de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat.

Potrivit ordonanţei de reţinere a procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Iaşi, în perioada 27 decembrie 2013 - 14 aprilie, Valentin Badiu, l-a informat în repetate rânduri pe Vasile Iordachi, conducătorul unui grup infracţional care se ocupa cu traficul ilegal de ţigări, prin SMS-uri sau prin convorbiri telefonice, referitor la unele aspecte care ar fi putut periclita operaţiunile de contrabandă desfăşurate de grupul coordonat de acesta din urmă.

Astfel, Badiu i-a spus lui Iordachi că urma să "eşueze" operaţiunea de contrabandă din noaptea de 27 spre 28 decembrie 2013, pentru a se evita prinderea în flagrant a membrilor grupului infracţional.

De asemenea, Badiu i-a sugerat lui Iordachi să desfăşoare operaţiuni de contrabandă de mai mică anvergură şi prin alte locuri decât cele cunoscute.

"În final, inculpatul Badiu Valentin l-a avertizat pe inculpatul Iordachi Vasile, coordonatorul grupului infracţional, în legătură cu faptul că este căutat de către organele judiciare", precizează DNA.

Lui Valentin Badiu i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală, urmând a fi prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL