O nouă metodă de furt face ravagii. Ce a pățit o femeie din Covasna? E IREAL

Wednesday, 11 December 2019, 11:04 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Atenție cui îi daţi voie să intre în locuință! Doi bărbați care se dădeau drept angajați ai unei firme de deratizare au intrat zilele trecute în casa unei bătrâne în vârstă de 86 de ani din municipiul Sfântu Gheorghe, și sub pretextul că vor face lucrări de dezinsecție, i-au solicitat acesteia suma de 60 de lei, eliberându-i o chitanță aparent falsă.

Femeia locuiește într-un bloc de apartamente de pe strada Grigore Bălan, în zona Consic, și era singură în momentul în care cei doi i-au bătut la ușă. Rudele ei spun că aceasta are probleme cu vederea și nu ar fi putut să vadă documentele pe care cei doi așa-ziși angajați ai firmei de deratizare i le-au prezentat.

„Au intrat în casă doi bărbați îmbrăcați bine, în civil, politicoși, aveau aproximativ 45-50 de ani. Au spus că sunt de la deratizare, unul dintre ei avea o pompă și s-a dus direct în baie, celălalt avea în mână o mapă cu documente și o ținea de vorbă pe soacra mea, dar ea nu vede bine. Ea le-a spus că de 50 de ani de când locuiește acolo n-a venit nimeni să controleze sau să facă deratizare. Au făcut o scurtă inspecție, au cerut 60 de lei, i-au dat o chitanță pe care nu scrie nimic, apoi s-au dus cu un etaj mai sus la un alt bătrân, care era și el singur acasă. Omul le-a dat voie să intre, dar le-a spus că nu are bani să le plătească. E interesant că au plecat fără prea mult scandal”, ne-a spus nora femeii păgubite.

Oamenii suspectează că cei doi așa-ziși angajați ai firmei de deratizare au vrut să verifice dacă în locuință există obiecte de valoare pe care le pot sustrage.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe ne-a precizat că poliţiştii covăsneni s-au autosesizat şi fac verificări în acest caz, urmând să vină cu precizări şi sfaturi pentru populaţie în zilele următoare.

Citește continuarea pe realitateadecovasna.net

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL