Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisia SRI ar putea cere astăzi demisia generalului Dumitru Dumbravă

Monday, 27 November 2017, 15:45 Sursă: REALITATEA.NET

ȚProbabil că o să îi cerem demisia domnului Dumbravă, pentru că nu putem să continuăm această analiză cu domnul Dumbravă în poziţia de secretar de general al Serviciului Român de Informaţii. Eu spun că din lucrurile pe care le-am mai discutat, în toată această perioadă, care au apărut inclusiv în spaţiul public, inclusiv afirmaţiile domnului Dumbravă, rămâne ca toate aceste analize să le facem, dar nu cred că le putem face cu domnul Dumbravă pe poziţia de secretar general.”, a declarat Claudiu Manda, citat de știripesurse.ro.

 

Manda a spus că membrii Comisiei îi cer directorului SRI, Eduard Helvig, demiterea lui Dumbravă.

 Conform analiștilor consultați de stiripesurse.ro, există posibilitatea ca Hellvig să fie demis, dacă nu-l va demite pe Dumbravă, șeful SRI fiind votat de Parlament.

Pe 23 octombrie, generalul SRI Dumitru Dumbravă a fost audiat, în comisia SRI și, potrivit președintelui  Claudiu Manda, a confirmat că a colaborat cu procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, dar că nu ar fi ajutat-o în carieră, potrivti Agerpress.

"A spus că se cunosc, că au colaborat, că Alexandra Lăncrănjan a colaborat bine cu SRI, că au fost și momente în care au avut și dispute. Au fost momente în care dna Lăncrănjan viza o serie de persoane din SRI și a încercat să explice și au fost tensiuni la momentul respectiv spunând că este în competența Parchetului Militar să urmărească dacă s-au săvârșit infracțiuni", a declarat Manda miercurea trecută, după ce generalului SRI Dumitru Dumbravă a fost audiat de Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI.

Audierea a vizat perioada când Dumbravă a ocupat funcția de șef al Direcției juridice din SRI.

Manda a spus că la întrebarea dacă a ajutat-o în carieră pe Lăncrănjan, răspunsul lui Dumbravă a fost "nu", iar referitor la relațiile dintre cei doi așa cum sunt relatate în spațiul public, generalul a negat din nou, a mai anunțat Agerpres.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL