Ludovic Orban nu ține cont de cea mai clară solicitare a UDMR

Tuesday, 15 October 2019, 22:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

În replică, premierul desemnat să formeze guvernul, Ludovic Orban spune că PNL nu renunță la proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

UDMR poate să se opună prin vot cand o să intre proiectul la vot, este răspunsul lui Orban pentru Kelemen Hunor.

„Au dreptul să-și exprime punctul de vedere la votul care va avea loc în Parlament la legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Nu putem să determinăm o formațiune să voteze împotriva punctului sau de vedere", a spus Ludovic Orban la Digi24.

El a adăugat că în Parlament sunt două proiecte de lege în acest sens, unul al PMP și unul PNL. „Evident că vom susține și vom vota. PNL susține alegerea primarilor în două tururi de scrutin".

Președintele UDMR Kelemen Hunor a fost invitatul lui Denise Rifai, marți seara, la "Legile Puterii". Șeful UDMR a declarat că există posibilitatea ca UDMR să nu voteze Guvernul Orban, totul depinde de programul de guvernare și de oamenii propuși în viitorul guvern. UDMR cere ca PNL să nu umble la legislația electorală într-un an în care s-a intrat pe linie dreaptă pentru alegeri.

"Legat de alegerile în două tururi, știm că în turul doi se fac coaliții lipsite de transparență, toxice, opace, care nu au legătură cu ideologii, ci cu chestiuni de interes local, fără legătură cu interesul public. Vom cere să nu se modifice legea electorală", a spus Hunor la Realitatea TV.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ