Ludovic Orban: ”Nu poate rămâne premier cineva care nu știe să citească ce îi scriu alții în texte”

Friday, 27 April 2018, 20:56 Sursă: REALITATEA.NET

"Suntem alături de preşedintele Iohannis şi susţinem demersul perfect justificat iniţiat de preşedinte prin care a solicitat demisia din funcţie a doamnei Vasilica Viorica Dăncilă. Orice zi în care doamna Dăncilă rămâne în poziţia de premier riscă să afecteze interesele naţionale ale României şi riscă să genereze consecinţe extrem de grave pentru viaţa de zi cu zi a României, a românilor şi pentru perspectivele de dezvoltare a ţării noastre. (...) Nu putem să facem altceva decât să solicităm şi noi în mod imperativ demisia premierului Dăncilă, altfel riscăm ca România să nu aibă în continuare Guvern, pentru că la ora actuală puterea în cadrul Guvernului este clar că nu este exercită de cel care este titularul funcţiei de premier, este clar că la Palatul Victoria taie şi spânzură nu numai Dragnea şi Tăriceanu, dar taie şi spânzură Darius Vâlcov şi cu Sevil Shhaideh, a căror situaţie în privinţa procedurilor judiciare la care sunt supuşi este bine cunoscută şi care nu face altceva decât să arunce o lumină negativă asupra activităţii Guvernului. (...) Noi solicităm alături de preşedintele României demisia premierului Dăncilă", a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

Orban a spus că, dacă Dăncilă are prieteni sau membrii de familie care ţin la ea, ar trebui să o sfătuiască să demisioneze.

“Dacă mai există prieteni sau membrii ai familiei care ţin la Viorica Vasilica Dăncilă, ar trebui să o sfătuiască să îşi dea demisia, pentru că pentru tot ceea ce face, va răspunde dânsa, indiferent cine îi dă ordine, cine sunt aceia care o determină ca din poziţia de prim-ministru să intreprindă acte contrare Constituţiei, interesului naţional al României şi interesului general al românilor”, a adăugat el.

Liderul PNL solicită în numele partidului demisia premierului şi susţine că Guvernul nu este condus de titularul său.

“Nu putem să face altceva decât să solicităm şi noi, în mod imperativ, demisia premierului Dăncilă, altfel, riscăm ca România să nu aibă în continuare Guvern, pentru că la ora actuală puterea Guvernului nu este clar exercitată de cel care este titluarul funcţiei de premier”, a mai explicat Orban.

Potrivit lui Orban, la Palatul Victoria nu poate rămâne un premier care nu ştie să citească şi să scrie, şi care “nu înţelege aproape nimic din ceea ce o se întâmplă”.

“Nu mai poate să rămână la Palatul Victoria un premier care nu numai că nu ştie să scrie ceea ce vrea să spună oamenilor, dar nici măcar nu ştie să citească ceea ce îi scriu cei care fac textele cu care se prezintă în faţa publicului, şi care, din păcate, nu înţelege aproape nimic din ceea ce o se întâmplă şi din ceea ce înseamnă activitatea de conducere a Guvernului. Nu mai putem să stăm ca funcţia de prim-ministu să fie târâtă în derizoriu de un prim-ministru care dă în fiecare zi mostre de analfabetism funcţional şi de igonranţă în materie de gestiune a treburilor publice”, a conchis acesta. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL