Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban: ”Instituțiile sunt obligate prin OUG să furnizeze serviciile online dacă asta se cere, dar mulți s-au întors la hârtii”

Friday, 27 November 2020, 15:14 Sursă: Realitatea.NET

”Noi deja am emis o Ordonanță de Urgență în care am obligat instituțiile publice să furnizeze serviciile online, în cazul în care sunt solicitate online. Sigur că această reglementare nu este respectată în integralitate și, din păcate, mulți s-au întors la vechile obiceiuri, la lucrul cu hârtii și la alcătuirea de dosare. 

Pentru toate categoriile de servicii pe care le furnizează administrația publică trebuie gândite proceduri simple, trebuie modificate reglementări și trebuie un plan de implementare și un plan de comunicare cu cetățenii, astfel încât să-ți cunoască drepturile și să știe că pot să acceseze toate aceste servicii și drepturi într-un mod cât mai simplu.

Digitalizarea Registrului Comerțului, a ANAF e foarte importantă, astfel încât toată interactiunea cu mediul de afaceri și plătitorii de taxe și impozite să fie online, că e mult mai simplu.

Interoperabilitatea între marile baze de date deținute de instituțiile publice e fundamentală, astfel încât cetățeanul să nu fie trimis la șapte instituții să obțină certificate, să piardă bani timp și energie.

Acest proiect poate să asigure un parteneriat real intre instituțiile statului și cetățean. Acest proiect de debirocratizare, prin simplificare, digitalizare inclusiv prin reducerea unor categorii de taxe, că în fiecare drum de obținere a unei autorizații de construcție am întâlnit tot felul de taxe care generează un preț de multe ori necunvenit ca un om să-și obțină un drept”, a declarat Ludovic Orban, vineri.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL