Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban: ”Foarte multe guverne au tratat infrastructura de transport ca pe o Cenuşăreasă a politicilor economice ale României”

Thursday, 17 September 2020, 16:50 Sursă: Realitatea.NET

”Pot să vă spun astăzi că s-a semnat contractul pentru proiectarea acestui drum expres care face legătura între Constanța și Tulcea, dar și între Constanța și coridorul pan-european

Avem în vedere lucruri extrem de importante care țin de dezvoltarea infrastructurii în zona Constanța și o serie de alte proiecte benefice pentu zona litoralului. Vom urmări acest proiect și îl vom sprijini”, a declarat Ludovic Orban la Constanța.

“Vrem, nu vrem, avem un mare avantaj. România are principala poartă de intrare-ieşire a Europei care este Portul Constanţa din arealul sud-estic al Europei. Gândirea noastră trebuie să fie aceea de a utiliza la maximum în beneficiul României acest avantaj strategic pe care îl avem. Un port cu parametri foarte buni, un port în care este acumulată o experienţă, un port care este istoric şi un port care poate să beneficieze de o dezvoltare spectaculoasă. Sigur că pentru acest lucru sunt necesare investiţii în infrastructura portuară, în infrastructura de transport din interiorul portului şi infrastructura care să asigure conectivitatea şi mai ales să reducă timpii de aşteptare pentru toţi transportatorii, atât pe feroviar, cât şi pe rutier. Investiţii, de asemenea, în infrastructura portului, cum a fost terminalul de barje şi o serie de alte investiţii pe care noi le vom susţine, vom asigura finanţare astfel încât să creştem competitivitatea portului Constanţa”, a mai declarat Ludovic Orban.

„Aici, din păcate, foarte multe guverne, mai ales guvernele de stânga, au lăsat infrastructura de transport şi aceste proiecte fundamentale pentru dezvoltarea economică a României pe ultimul plan, le-au tratat ca pe o Cenuşăreasă a politicilor economice ale României. Pentru noi investiţiile în infrastructura de transport, în primul rând în finalizarea infrastructurii de transport care să permită valorificarea Portului Constanţa, a poziţiei geo-strategice a României reprezintă prioritate zero”, a afirmat premierul României.

Premierul a participat, joi, la începerea lucrărilor de la conducta submarină din cadrul proiectului de  dezvoltare gaze naturale Midia – MGD, dezvoltat de compania Black Sea Oil and Gas, parte a grupului Carlyle Energy., dar și la ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot.

Ludovic Orban a luat parte și la prezentarea programului de nisipare a Zonei de Coastă Turistică, finanțat din fonduri europene, alături de ministrul Mediului, Apelor și Padurilor, Costel Alexe.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL