Licitații cu multe semne de întrebare la C.N.C.A.F. Minvest Deva

Monday, 14 October 2019, 09:08, Sursă: REALITATEA.NET

După mai multe tentative de a pune mâna pe niște obiective de interes ale statului român o companie americană găsește rețeta perfectă de a da lovitura. Minvest Deva devine iarăși veriga slabă prin care grupurile de interese își pun în aplicare planurile.

Adaugă părerea ta

Este de notorietate faptul că TERRA RESOURCES LLC, societate organizată în SUA și reprezentată în România de Boldor Daniel Cristian care lucrează împreună cu Dănuț Lupu a vizat de ceva vreme obiective administrate de Minvest Deva.

Așadar printr-un document adresat directorului general, Drăgoi Nicolae, TERRA RESOURCES LLC, prin CEO Boldor Daniel Cristian, cere Minvest Deva Asocierea directă sau transferul Licenței pentru exploatarea minereului cuprifer din perimetrul Valea Morii Nou – Criscior.

În același document Boldor solicită acordul pentru consultarea documentațiilor aferente licenței, teoretic secrete de stat. Și culmea prin presiune și diversiune este lăsat să studieze documente clasificate după bunul plac. O primă tentativă nereușită pentru TERRA RESOURCES LLC, însă presiunile asupra conducerii C.N.C.A.F. Minvest Deva continuă iar în cel mai scurt timp pe masa lui Drăgoi ajunge un alt document prin care i se cere semnarea unui contract de asociere în participațiune prin care TERRA RESOURCES să dețină 80% cotă parte din acțiuni iar statul român 20%.

Sursele noastre spun că aceleași documente au ajuns și la alte companii de stat cu cu același scop valorificarea imediată a minereurilor din diferite obiective strategice fără a parcurge etapele legale ale unei proceduri de selecție și fără documentele de reglementare emise de ANRM.

Detalii pe Realitatea de Alba