Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis, mesaj după atacul sângeros din Egipt, în care au murit 305 oameni

Saturday, 25 November 2017, 19:58 Sursă: REALITATEA.NET

"Condamn cu fermitate atentatul sângeros care a avut loc în Egipt, la 24 noiembrie, curmând numeroase vieți nevinovate și rănind peste o sută de persoane. România consideră inacceptabile asemenea acte de violență extreme, care nu au nicio justificare. Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea, la nivel internațional, a extremismului și a terorismului. Am speranța că prin efortul nostru conjugat vom putea promova toleranța și înțelegerea pentru ca cetățenii noștri să trăiască în pace și siguranță", se arată în mesajul adresat de șeful statului român președintelui Republicii Arabe Egipt.

Totodată, Klaus Iohannis a transmis condoleanțe și gânduri de compasiune poporului egiptean și familiilor afectate, precum și însănătoșire grabnică celor răniți. Atacul comis vineri împotriva unei moschei în estul Egiptului s-a soldat cu 305 morți, printre care 27 de copii, potrivit unui nou bilanț al procurorului general egiptean, dat publicității într-un comunicat la televiziunea de stat, informează AFP.

Bilanțul precedent difuzat de autoritățile egiptene informa cu privire la 235 de morți și 109 răniți. Atacatorii au provocat o explozie, iar apoi au deschis focul asupra credincioșilor adunați la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din localitatea Bir Al Abed, la vest de orașul El Arish.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL