Învăţătoarea din Brăila care îi JIGNEA şi AGRESA pe elevi în clasă, CONDAMNATĂ

Wednesday, 29 November 2017, 17:56 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Trimisă în judecată în toamna anului trecut, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, învăţătoarea L. G., de 51 de ani, profesor învăţământ primar la Colegiul Naţional “Ana Aslan” Brăila, a fost condamnată la o pedeapsă rezultantă de 8 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă. Sentinţa Judecătoriei Brăila nu este definitivă, pentru că învăţătoarea acuzată că i-a jignit şi i-a ameninţat cu bătaia pe doi elevi-problemă de clasa I a declarat apel.

L. G. a fost anchetată şi trimisă în judecată în octombrie 2016, sub acuzaţia de purtare abuzivă, după ce, în cei 30 de ani de activitate la catedră, a avut numai calificativul “Foarte bine”, nefiind sancţionată disciplinar niciodată. Incidentul de la “Ana Aslan” ar fi trecut, cu siguranţă, neobservat, dacă unul dintre elevii clasei I nu s-ar fi plâns părinţilor, la sosirea de la şcoală. Aşa se face că, aflând ce cuvinte grele le aruncă învăţătoarea, tatăl unei fetiţe de la “Ana Aslan” i-a pus acesteia un reportofon în ghiozdan, ca să se convingă, iar înregistrarea compromiţătoare a fost postată pe YouTube, să afle toată lumea.

După sesizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a Poliţiei, Comisia de disciplină a Colegiului Naţional “Ana Aslan” Brăila a concluzionat că, prin jignirile adresate celor doi elevi, învăţătoarea L. G. a încălcat Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar, precum şi Codul de etică al profesorului. Învăţătoarea a fost sancţionată cu diminuarea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de 3 luni, însă nu a scăpat de dosar penal.

Spre ghinionul ei, “ieşirile” învăţătoarei de la “Ana Aslan” au fost înregistrate şi au devenit publice după ce tatăl uneia dintre eleve a constatat că fiica sa îi aducea acuzaţii grave “doamnei”, în ceea ce priveşte comportamentul faţă de elevi. Îngrijorat, părintele a instalat un dispozitiv de înregistrare audio în ghiozdanul fiicei, iar dovezile nu au întârziat să apară. “C.I. a ales această practică de monitorizare audio a perimetrului în care se afla fiica sa la şcoală pentru a cunoaşte cât minte copilul său şi cât de onest şi profesional este comportamentul inculpatei G. L. la orele de curs, dat fiind faptul că aceasta nega de fiecare dată că ar fi folosit vorbe urâte la adresa fiicei sale”, precizează reprezentantul acuzării.

Înregistrarea postată pe youtube, sub genericul “Învăţător G. L. - Colegiul Ana Aslan Brăila”, a devenit virală. Prezentăm mai jos o parte din înregistrările făcute publice şi transcrise în dosarul penal finalizat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila:

“Măi băieţel, dacă nu te ia mama dracului (…) Păi dacă vrei să te calc în picioare, te calc! Să-ţi fie şi de mine frică! (…) Faptul că ăştia, tot timpul, tot timpul fac câte ceva şi ţipă lumea la ei... Păi, dacă vreţi să mă credeţi, singurul lucru care mă determină să nu-i bat să-i găsească nebuneala, este faptul că îmi pierd serviciul! (…) Deci am momente când stau şi mă gândesc că, decât să mă uit la ei, mai bine mă uit la un rahat! Şi-l admir p-ăla! Decât să mă uit la aceşti doi indivizi, de care m-am săturat până peste cap! … Mi-e silă!... MI-E SILĂ! (…) Am ajuns ca doi draci, că nu sunt oameni, ca doi draci să dea peste cap o clasă întreagă! (…) Uite, râde animalul!... Animalul râde! Pentru că nu înţelege ce i se spune, creierul lui are o problemă”.

Contactată, la acea vreme, de reporterii “Obiectiv – Vocea Brăilei”, învăţătoarea a precizat, printre altele: “Îmi pare rău! Pur şi simplu mi-am ieşit din fire. Am copii cu probleme în clasă. Până acum, de 30 de ani de când predau, nu am întâmpinat probleme. Acum am doi copii cu probleme mari. Am anunţat şi conducerea şcolii, şi părinţii (…) Sunt foarte obraznici, şi părinţii lor nu înţeleg. Unul dintre copii ne-a fost trimis de la inspectorat. Se bat în clasă... Sincer îmi pare rău, m-am enervat peste măsură!”

După ce i s-a adus la cunoştinţă fapta comisă, învăţătoarea de la “Ana Aslan” a redactat referate sprijinite de declaraţiile cadrelor didactice şi ale părinţilor elevilor, care atestă faptul că elevii jigniţi şi ameninţaţi cu bătaia au creat probleme de comportament în clasă, în repetate rânduri. Acest lucru nu a absolvit-o, însă, de răspundere penală.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL