Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Interzicerea legalizării căsătoriilor între homosexuali în Rusia, în linie dreaptă

Thursday, 16 July 2020, 10:55 Sursă: realitatea.net

 

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a afirmat că legea face parte dintr-un demers de oficializare legislativă a deciziilor adoptate prin referendum.

Includerea în Constituţie a unei interdicţii aplicate deja în practică va îngreuna eventuale demersuri legale viitoare în favoarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

Mai mulţi parlamentari ruşi au depus un proiect de lege pentru interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Deputații au reacţionat la susţinerea prin referendum a modificărilor constituţionale promovate de preşedintele Vladimir Putin, printre care şi cea care defineşte căsătoria ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, scrie Agerpres.

Liderul de la Kremlin s-a aliniat la poziţia Bisericii Ortodoxe Ruse şi s-a distanţat astfel de valorile liberale occidentale. El a declarat că atâta timp cât va fi preşedinte nu va legaliza căsătoriile homosexuale.

Senatoarea Elena Mizulina, co-autoare a proiectului de lege, a declarat că interdicţiile se vor aplica şi persoanelor transsexuale, potrivit agenției Interfax, preluată de Reuters.

În cadrul aceleiaşi consultări populare, cetăţenii din Rusia au aprobat luna aceasta schimbări ale legii fundamentale care îi permit lui Putin să rămână la putere până în 2036.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL