Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Horațiu Moldovan: ”La începutul săptămânii viitoare putem spera la DESCREȘTEREA numărului de cazuri de coronavirus”

Tuesday, 05 May 2020, 23:41 Sursă: Realitatea.NET

”Daca urmarim graficul in ultimele zile, aproape ca se poate contura tendinta unui platou, deci ne indreptam spre o medie de pacienti confirmati pe zi cam de 300. Deci aparent suntem intr-o faza controlata, de progresie foarte lenta sau chiar de platou. In situatia ca acest lucru se stabilizeaza pe aceasta directie, cum dau impresia cifrele succesive ca s-ar intampla, atunci probabil ca spre sfarsitul acestei saptamani, inceputul saptamanii viitoare putem spera sa ne intalnim cu fenomenul descresterii acestor infectii si atunci putem vorbi de depasirea unui varf", a afirmat Horatiu Moldovan, marti seara, la un post TV.

El a spus ca in Romania procentul de vindecari este unul mare, iar rata mortalitatii cauzate de COVID-19 este mica, in comparatie cu alte tari europene.

"Obtinerea acestor rezultate este consecinta respectarii de catre populatie a masurilor pe care Ministerul Sanatatii si Ministerul de Interne le-au implementat. Daca ne relaxam prea mult, e posibil sa reaprindem focare", a adaugat Moldovan, scrie Ziare.com


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL