Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Exerciţiile militare ale Rusiei în Transnistria, motiv de îngrijorare la Chișinău

Thursday, 18 August 2016, 22:23 Sursă: REALITATEA.NET

Autoritățile de la Chișinău au catalogat acțiunile în partea stângă a Nistrului drept provocatoare si inadmisibile. De asemenea, ele sunt percepute ca o sfidare la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Ministerul reiterează poziţia de a transforma actuala operaţiune de menţinere a păcii într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional. Tot miercuri, atașatul militar al Federaţiei Ruse a fost chemat la ministerul Apărării pentru a i se transmite că Republica Moldova este numulțumită de acţiunile Grupului Operativ Tactic al Federaţiei Ruse și să întreprindă măsurile necesare pentru a evita, pe viitor, astfel de activităţi.

La rândul său, reprezentantul Rusiei a precizat că Ministerul Apărării de la Moscova a fost informat despre situaţie, dar încă nu a primit un răspuns la acest subiect, potrivit StiriTvr.ro.

Potrivit autorităţilor de la Chișinău, manevrele desfăşurate în ultima perioadă în stânga Nistrului demonstrează colaborarea dintre efectivele militare ale Rusiei şi cele din regiunea separatistă. Iar acest lucru impune retragerea necondiţionată a trupelor străine şi a muniţiilor din raioanele de est ale ţării.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL