Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Edu.ro Rezultate Evaluare Nationala - Unde s-au afisat notele

Tuesday, 25 June 2019, 13:22 Sursă: REALITATEA.NET

Rezultate parțiale evaluare națională 2019 // Rezultatele de la Evaluarea Națională 2019 au fost afișate marți, 25 iunie, înainte de ora 12:00, la avizierele școlilor și pe edu.ro. Update: Sunt județe, inclusiv Capitala, cu zeci de medii de 10. 

În București au fost obținute peste 50 de medii de 10. Verifică aici pentru București notele. 

Rezultatele la Evaluarea Națională 2018 au adus medii peste 5 pentru 73,6% dintre elevi, DUPĂ FINALIZAREA CONTESTAȚIILOR. 345 de medii de 10 au fost anul trecut.

Rezultate parțiale evaluare națională 2019 // Potrivit calendarului dat publicității de Ministerul Educației, prima afișare a rezultatelor este programată în data de 25 iunie 2019, până cel târziu la ora 12:00. Tot marți, 25 iunie, între orele 14:00 și 20:00, pot fi depuse contestațiile. Profesorii evaluatori au la dispoziție 3 zile pentru soluționarea contestațiilor.

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională vor fi afișate pe 29 iunie 2019.

Tot anul trecut la proba de Limba şi literatura română au obţinut note peste 5 - 83% dintre candidati, în timp ce la Matematica au luat note peste 5 - 61% dintre candidati.


Media obținută la Evaluarea Națională reprezintă 80% din media de admitere la liceu. Restul, de 20%, va fi reprezentat de media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.


Examenele evaluării nu pot fi “picate”. Indiferent de notele pe care le-au obținut, absolvenții de clasa a VIII-a se vor putea înscrie la liceu, doar că vor fi repartizați la unitățile de învățământ în care media de admitere nu este una foarte mare. 

Cum se depun contestaţiile la Evaluare Naţională 2019?

Pentru a depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională, elevii trebuie să completeze o cerere adresată preşedintelui comisiei de contestaţii în care vor cere reexaminarea lucrării. Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal. 

În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire şi semnează. 

În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei. Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare şi reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiţi anterior. 

 

După încheierea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia comisie formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestaţii.

Edu.ro - Cele mai bune licee din România

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Cele mai bune licee din ţară şi cele mai căutate rămân Colegiul Naţonal "Gheorghe Lazăr", Colegiul Naţional "Sfantul Sava" sau Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", toate din Capitală.

În 2016, 75% dintre elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2016 au obţinut note peste 5, au declarat oficiali din Ministerul Educaţiei. În Bucureşti, 47 de elevi au obţinut nota zece la examenul de Evaluare Naţională.

În total, 75% din elevii care au susţinut Evaluarea Naţională în 2016 au luat note peste 5, rata fiind în scădere faţă de 2015 când 79,3% dintre elevi au obţinut. 

În 2017, 76,9% dintre candidaţi au promovat acest examen, rezultatul fiind cu aproximativ două procente mai mare decât anul precedent, când rata de promovabilitate a fost de 75%.

Dintre aceştia, 467 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală maximă (10), număr aproape dublu faţă de 2016 (241), iar 32.460 de candidaţi (32,1%) au obţinut medii sub 5. Pe tranşe de medii, cele mai multe - 13.061 - sunt cuprinse în intervalul 9 - 9,49.

Rata de participare a fost de 97,1%: peste 140.000 de candidaţi prezenţi dintr-un total de aproximativ 145.000 de înscrişi. Şase elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă.

Aproape 1.800 de contestaţii s-au înregistrat în Municipiul Bucureşti, după afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională, din care majoritatea - 919 - au fost la Limba română, a declarat purtătorul de cuvânt al ISMB, Maria Ştefania Manea.

Reprezentantul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a declarat că 1.796 de contestaţii au fost înregistrate la nivelul Capitalei, dintre care mai mult de jumătate (919) au fost la Limba şi Literatura Română.

Rezultate Evaluare Nationala 2019. Marți, 25 iunie, EDU.ro publică notele la probele de matematică și română, în cadrul examenului de Evaluare nationala 2019. Rămâneți alături de Realitatea.net pentru a afla rezultatele, statisticile și reacțiile oficiale.

”La ultima probă scrisă - Limba şi literatura maternă - din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a, desfășurată vineri, 21 iunie, au participat 8.560 de elevi (93,09%). Dintre aceștia, un elev a fost eliminat din cauza tentativei de a frauda examenul, lucrarea fiind notată cu 1”, a anunțat Ministerul Educației, pe 21 iunie.

”Precizăm, în acest context, că proba de matematică din data de 20 iunie a fost susținută de 146.181 de elevi (94,53%). Șase elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora primind nota 1”, a mai spus Ministerul, într-un comunicat de presă, înainte de afișarea de rezultate Evaluare Nationala 2019. 

Rezultate Evaluare Nationala 2019 update: notele au fost publicate AICI

Rezultate Evaluare Nationala 2019 update: Site-ul edu.ro este accesat cu dificultate, ca de obicei, din cauza numărului mare de oameni care doresc să afle notele. 

Citește și...

Rezultate Evaluare Nationala 2019 update: Ar mai fi aproximativ o oră până la publicarea rezultatelor. 

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Ploiesti

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Suceava

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Craiova

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Timisoara

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Cluj

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Iasi

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Brasov

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Constanta

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Bucuresti

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Ilfov

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Maramures

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Hunedoara

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Harghita

Rezultate Evaluare Nationala 2019 Sibiu

Rezultate Evaluare Nationala 2019: Calendarul evaluării

Note Evaluare Nationala 2019. Rezultate pe Edu.ro

După afișarea rezultatelor, pentru elevii nemulțumiți mai există varianta contestațiilor. Apoi, pe 29 iunie, vor fi afișate rezultatele finale. Iată calendarul:

25 iunie 2019 Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

25 iunie 2019 Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

26-28 iunie 2019 Soluționarea contestațiilor

29 iunie 2019 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

NOTĂ: rezultate Evaluare Nationala 2019 La solicitarea comisiilor județene/comisia municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale poate aproba, în situații excepționale, prelungirea perioadelor de evaluare a lucrărilor scrise ori de afișare a rezultatelor, precum și reducerea perioadei de afișare a rezultatelor. rezultate Evaluare Nationala 2019

Rezultate Evaluare Nationala 2019: Cum se corectează lucrările

În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, notele obținute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roșie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanța cu borderourile individuale, și sunt semnate de aceștia. Nota finală se calculează ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire. rezultate Evaluare Nationala 2019

rezultate Evaluare Nationala 2019 În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei. După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată luând în considerare cele 4 note, după eliminarea celor două note/valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală care se trece pe lucrare și este înregistrată în catalogul evaluării naționale.

În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluarea inițială. rezultate Evaluare Nationala 2019

În situația în care se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații.

Rezultate Evaluare Nationala 2019: Reevaluarea

Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații. Nota obținută în etapa de soluționare a contestaților este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă. rezultate Evaluare Nationala Edu.ro

rezultate Evaluare Nationala 2019 Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației, poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. rezultate Evaluare Nationala 2019 În cazul candidatului minor declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali al acestuia.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată dintre media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%). rezultate Evaluare Nationala 2019

Rezultate Evaluare Nationala 2019. Așteptarea a luat sfârșit! Iată subiectele la matematică

Rezultate Evaluare Nationala 2019: Subiecte matematică

Site-ul nostru, www.realitatea.net, publică, în continuare, subiectele de la examenul de joia trecută. Iată, așadar, ce subiecte au picat la Matematică.

 

Rezultate Evaluare Națională 2019. Ce subiecte au picat la română

Rezultate Evaluare Nationala 2019: Subiecte limba română

Site-ul nostru, www.realitatea.net, publică, în continuare, subiectele de la examenul de marțea trecută:

Rezultate Evaluare Nationala 2019. Subiecte Română Evaluare Națională 2019. Astfel, la subiectul I, elevii au lucrat pe un text de Horia Lovinescu, "Ultima cursă".

Rezultate Evaluare Nationala 2019. Subiecte Română Evaluare Națională 2019. La subiectul II, elevii au avut de redactat o narațiune de 150 - 300 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Calendar admitere liceu

3 – 7 iulie 2019 Elevii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere la liceu
4 – 8 iulie 2019 Elevii și părinții verifică fişele de înscriere la liceu și corectează eventualele greşeli în baza de date computerizată
12 iulie 2019  Repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a

Citește și...

Media de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (contează în proporție de 80%), şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL