Coronavirus - România: 20479 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dragnea stă liniștit după gratii. Instanța a amânat pronunțarea în dosarul Teldrum

Friday, 20 September 2019, 18:11 Sursă: REALITATEA.NET

La Tribunalul Teleorman s-a judecat cererea DNA de redeschidere a părții din dosarul Tel Drum privind asocierea dintre compania de construcţii Tel Drum (despre care procurorii susţin că este controlată de fostul lider PSD, Liviu Dragnea) şi Euroconstruct Trading, firma controlată de gruparea de la Golden Blitz, apropiată de Traian Băsescu şi Elena Udrea.

Instanța de la Teleorman a decis să amâne pronunțarea la data de 1 octombrie 2019, după ce a fost respinsă cererea de strămutare formulată în cauză cerută de procurori. 

Dosarul Teldrum de la Teleorman are ca obiect: redeschidere urmărire penală (art.335 alin.5 NCPP) CONFIRMARE REDESCHIDERE URMĂRIRE PENALĂ - ALIN.4 NCP, la un alt tribunal din cadrul Curții de Apel București. Pe 6 iunie, procurorii au cerut Înaltei Curţi redeschiderea acestei părți a dosarului. ICCJ a trimis însă solicitarea DNA la Tribunalul Teleorman, instanţa supremă constatând că nu mai este competentă, întrucât Liviu Dragnea nu mai e demnitar.

Redeschiderea unei părți a dosarului Teldrum, cerută de procurorii DNA, a fost retrimisă la Tribunalul Teleorman, după ce anul trecut, aceeași instanță a refuzat începerea anchetei. Dosarul ajunge, de data aceasta, pe mâinile judecătoarei Emilia Enescu, o persoană cunoscută pentru relațiile cu familia lui Dragnea.

"Rise Project" a dezvăluit că soțul judecătoarei Emiliei Enescu, Cristian Enescu, subofițer la unitatea militară 0723 din Alexandria, apare în registrele cu persoanele invitate în 2014 la partidele de vânătoare ale Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv (AVPS) Turris Turnu Măgurele, fondată de Liviu Dragnea la sfârșitul anilor '90 și predata apoi lui Petre Pitiș, directorul Tel Drum.

În plus, "Realitatea de Teleorman" a scris că, potrivit mai multor surse din zona Turnu Magurele, fratele judecătoarei Emilia Enescu este avocatul lui Valentin Dragnea.

Liviu Dragnea este cercetat de DNA în dosarul Tel Drum pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraude europene.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL