Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dezbaterile pe Legea carantinării, reluate la Senat. Nelu Tătaru și Raed Arafat, prezenți la dezbateri

Tuesday, 14 July 2020, 10:49 Sursă: Realitatea.net

"Nu este un moment politic, este un moment medical, un moment în care trebuie să gestionam viața și sănătatea românilor, sănătatea pacienților, a populației și a personalului medical. În ultima perioadă sunt focare multiple în spitale tocmai pe o relaxare în tot ceea ce înseamnă populație. Trei zile de asimptomatic este o recomandare ca să poată fi externat, cu asumarea pacientului că respectă acea izolare la domiciliu. Să nu vorbim de restricții, dar să nu gândim nici la relaxări", a afirmat T[taru, înaintea începerii dezbaterilor din cadrul Comisiei juridice la Senat.

Proiectul de lege privind carantina și izolarea a fost adoptat joia trecută de Camera Deputaţilor, iar senatorii jurişti au început dezbaterile vineri, adoptând mai multe amendamente tehnice. Sâmbătă, Comisia juridică a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor.

Ziua de luni a început, însă, cu o nouă amânare, și asta după ce aceiași social-democrați au decis să aibă mai întâi un consens în interiorul partidului pe marginea proiectului de lege. Prin urmare, dezbaterile au fost amânate până după ședința Comitetului Executiv a PSD.

Surpriza a venit, însă, la finalul acestei ședințe, când președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații nu vor vota proiectul până când acesta nu va fi susținut în Parlament de premierul Ludovic Orban și de miniștrii Sănătății și al Justiției.

Pe de altă parte, tot astăzi, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a propus convocarea unei sesiuni extraordinare in perioada 16-31 iulie.

Potrivit programului aprobat, deputaţii vor lucra de joi şi până săptămâna viitoare în comisii, iar şedinţe de plen vor avea loc în zilele de 27 şi 28 iulie.

Actuala sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor se încheie miercuri, 15 iulie.

În cadrul sesiunii extraordinare, parlamentarii trebuie sa voteze, printre altele, în Senat, forul decizional, varianta finală a legii carantinei și să dezbată proiectul "Fără penali în funcții publice".


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL