Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Detoxifiere naturală după Paște în patru pași simpli

Tuesday, 10 April 2018, 13:35 Sursă: REALITATEA.NET

Iată patru pași ce trebuie făcuți pentru recâștigarea tonusului și stării de bine de dinainte de ospăț și excese.

1. Dimineața, pornește motoarele cu un pahar de apă cu lămâie. Timp de secole, lămâile au fost folosite că un tonic, astringent, loțiune și diuretic. Așadar, bea sucul unei jumătăți de lămâie cu 300 - 400 ml apă caldă, dimineața, întrucât poate ajută la activarea ficatului, pentru a alungă toxinele și curată intestinele. Lămâile conțin, de asemenea, aproape jumătate din valoarea zilnică de vitamina C, care este unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali. Prin urmare, uită azi de cafea și începe ziua cu citrice răcoritoare!

2. După mijlocul dimineții: răsfață stomacul cu ceai din plante. Prima masă din zi poate fi un simplu mic dejun cald sau fulgi de ovăz și o felie de pâine prăjită cu miere, alături de un măr. După aceea, fă-ți timp pentru un ceai din plante, pentru calmarea stomacului. Anumite plante conțîn enzime digestive naturale și au fost folosite de secole pentru a ajută la o digestie sănătoasă. De fapt, în multe culturi, ceaiurile de plante sunt băute zi cu zi că medicament. Păpădia, menta și crizantemele sunt plante care ajută organismul să se detoxifice. Mentă, mușețelul, chimenul dulce și ghimbirul vor face că sistemul digestiv să funcționeze fără probleme și te ajută să obții cele mai multe substanțe nutritive din mâncare.

3. După-amiază: ieși la o plimbare. În afară de beneficiile dovedite asupra inimii, mersul pe jos este perfect pentru curățarea sistemului limfatic, îmbunătățirea circulației și a digestiei. Corpul tău va procesa și elimina multe dintre toxine. Excesul de toxine duce la acumularea stresului în organe, ceea ce poate duce la boli cronice, în timp. Activitatea fizică "desfundă" sistemele corpului tău, ajutându-l să elimine reziduurile eficient. Rezervă-ți 30 de minute, de 3 ori pe săptămâna, să activezi metabolismul și să mărești rată metabolică.

4. Înainte de culcare: Relaxarea supremă. Relaxează corpul și scoate toxinele prin infuzarea cu scorțișoară, sare amară, eucalipt, fenicul, mentă sau perisor. Pune o linguriță din fiecare într-o pungă cu șnur, din țesătură ușoară, și las-o în cadă pentru câteva minute. Această este o modalitate foarte bună de relaxare după orice zi stresantă. Te va ajută să te reîncarci și să îmbrățișezi umatoarea zi cu energie și bucurie.

Sursa: ziare.comAlte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL