Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Detalii ȘOCANTE în ancheta spirtului contrafăcut care a ucis 16 persoane din Iași și Botoșani: sticlele, împărțite de primar

Wednesday, 20 May 2020, 08:27 Sursă: Realitatea PLUS

La inceputul pandemiei de coronavirus, edilul din comuna iesana Plugari a impartit satenilor cate un pachet cu produse de igiena si dezinfectare, iar printre produsele pe care le continea pachetul se afla si o sticla de spirt. Edilul spune ca a cumparat produsele cu acte in regula. Totodata, acesta a precizat ca nu stia ca a impartit cetatenilor spirt care continea alcool metilic in loc de alcool etilic, iar satenii nu stiau nici ei ce substanta continea spirtul pe care, in loc sa-l foloseasca pentru dezinfectare, l-au baut.

De altfel, primarul spune ca imediat dupa ce au aprut primele informatii legate de alcoolul contrafacut, ar fi mers din poarta in poarta incercand sa recupereze sticlele de spirt.

Numarul deceselor ar putea fi mult mai mare si asta pentru ca medicii legisti ar putea sa mai descopere si alte decese provocate din aceeasi cauza.

Ancheta continua in acest dosar. Trei cetateni arabi sunt cercetati in prezent in dosarul morţii celor care au consumat spirt contrafăcut. Au fost arestați preventiv până acum doi arabi, Ali Dawoud, zis „Zaher”, şi Fuad Ahmmed, fiind acuzaţi de ucidere din culpă şi înşelăciune. Un al teilea arab, fiul lui Ali Dawoud s-a predat si el politie dupa ce, initial, a incercat sa scape.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL