Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Deficitul crește, parlamentarii dau stimulente: 2.000 de lei pe lună pentru poliţiştii locali

Wednesday, 28 October 2020, 10:03 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Este o inițiativă legislativă depusă de deputatul Dorel Căprar, care a fost în PSD şi acum este la PPU-SL, alături de alţi doi deputaţi social-democraţi Adrian Todor şi Vasile Cocoş.

Proiectul de lege completează art. 7 din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, în perioada stării de urgenţă, prin introducerea a două noi alineate.

„(8) Se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.000 lei, pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţie specifică de poliţist local din cadrul Poliţiei Locale, şi 1.000 lei, pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţii generale şi personal contractual din cadrul Poliţiei Locale, pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, din fondul de salarii al unităţii angajatoare, prin transferuri de la bugetul de stat, de la titlul VI «Transferuri între unităţi ale administraţiei publice» sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu această destinaţie, prin ordonatorul principal de credite, sau din fonduri europene”, conform propunerii legislative.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL