Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce adorm bărbaţii după ce fac sex

Saturday, 11 March 2017, 21:23 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit acestuia, reacţia este „dictată" de cortexul cerebral – acea parte a creierului are un rol vital în percepţie, atenţie şi conştienţă.

Pentru a ajunge la această concluzie, savanţii au scanat creierul unui grup de barbaţi în timp ce făceau sex, dar şi după ce au avut orgasm. Rezultatele scanării au arătat că, imediat după atingerea punctului culminant, cortexul cerebral se „închide", ducând astfel la apariţia somnului.

Serge Stoleru, savant francez, spune că rezultatele acestui studiu oferă primele indicii despre ceea ce se petrece în creierul unui bărbat în timpul actului sexual şi după atingerea punctului culminant. „Lucrurile stau diferit în cazul femeilor. Creierul lor nu se manifestă la fel, dimpotrivă, uneori acestea vor mai mult decât somn", a menţionat Stoleru.

Un alt motiv pentru care bărbaţii preferă să doarmă imediat după ce au făcut sex este faptul că creierul lor este inundat cu substanţe care induc starea de somnolenţă după ce au avut orgasm, precum serotonina, scrie gandul.info.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL