Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum se îngrijeşte corect begonia. Sfaturi pentru a face flori tot anul

Tuesday, 16 August 2016, 14:23 Sursă: REALITATEA.NET

Begonia poate sa fie o planta decorativa prin frunzele ei sau prin flori. Cu ingrijire corecta, begonia o sa faca flori tot anul, iar varianta cu frunze bogate o sa fie o minunata planta decorativa. Frunzele acestei plante sunt lucioase si verzi, iar uneori - roscate si carnoase. Florile seamana cu cele ale trandafirilor si pot avea diferite culori, de la rosu inchis, pana la roz, de la  galben la alb.

Toate soiurile de begonia au nevoie de ghivece joase de marime medie si prefera o umiditate crescuta. Pentru binele plantei, in cazul in care aerul este uscat, poti pulveriza apa pe frunze, dar numai dupa ce planta nu mai este in batia razelor de soare.

Begoina poate fi asezata in dreptul ferestrei oriunde in casa. Este o planta prietenoasa, asa ca se va simti bine in compania altor plante din alte specii. Nu este indicat sa se afle intr-o zona prea calduroasa, insa nici prea rece, mai ales ca in sezonul rece, daca ramane in dreptul ferestrei, poate suferi din cauza frigului.

In timpul iernii, are nevoie de cel putin 12°C, iar vara trebuie tinuta in locuri mai umbroase ca sa nu o arda soarele. Dar trebuie gasit locul ideal, begonia avand nevoie de lumina cel putin jumatate din zi si de cateva ore de soare, mai ales dimineata si dupa-amiaza, cand acesta nu este foarte puternic. Begonia trebuie udata periodic, pe tot parcursul anului, in cantitati moderate, chiar si in perioada de repaus, scrie casa-gradina.ro.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL