Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozi imense la miezul nopții în librăriile din Japonia. Haruki Murakami și-a lansat ultimul roman

Friday, 24 February 2017, 11:53 Sursă: REALITATEA.NET

Fanii japonezi ai lui Haruki Murakami, celebrul autor al romanelor "Pădurea norvegiană" și "În căutarea oii fantastice", s-au strâns la miezul nopții de joi spre vineri în librăriile din toată țara așteptând lansarea ultimului roman al scriitorului, potrivit Japan Times.

Vânzarea cărții în două volume a început imediat după ora 24. Editura a precizat că maniscrisul are 2000 de pagini şi că va suplimenta tirajul, stabilit iniţial la 500.000 de exemplare.

Romanul lansat azi se intitulează "Kishidancho Goroshi" ("Killing Commendatore") și este alcătuit din două volume cu titlurile "Arawareru Idea" ("Ideea care apare") și "Utsurou Metaphor" ("Metaforă în transformare").

Potrivit presei japoneze, cartea relatează povestea unui om care trăiește în munți și a cărui viață se schimbă radical după ce îl întâlnește pe așa-numitul "Commendatore," care înseamnă un "vechi comandant" în limba italiană. După cum a procedat și alte cazuri, Haruki Murakami a ținut secret conţinutul cărţii, iar editura Shinchosha Publishing Co. a respectat întru tocmai această înțelegere contractuală.

„Este un roman mai lung decât „Kafka pe malul mării", mai scurt decât „1Q84", o poveste foarte stranie", s-a mulţumit să spună Murakami la decernarea premiului Hans Christian Andersen în Danemarca.

Haruki Murakami a vândut milioane de exemplare din cărţile sale, este tradus în peste 50 de limbi, a luat mai multe premii în ţară şi în străinătate şi este văzut drept un candidat la Premiul Nobel pentru literatură.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL