Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce spun culorile despre personalitatea ta? Află care sunt laturile tale cele mai ascunse

Monday, 24 July 2017, 21:19 Sursă: REALITATEA.NET

Culorile nu au numai un rol estetic, de decorare a lumii inconjuratoare, ci au si efecte extrem de puternice asupra psihicului nostru, asupra sentimentelor si emotiilor noastre si, evident, asupra modului in care receptionam o informatie.

Wagner Institute for Color Research, din Santa Barbara, California, cerceteaza de cateva decenii efectele culorilor asupra psihicului uman, iar rezultatele au fost folosite in toate domeniile de activitate, pentru a ajuta omul sa se integreze intr-un anumit sistem.

Daca vrem sa descifram mai multe despre persoanele din jurul nostru, despre potentialii parteneri de afaceri, alegerile cromatice ne dau informatii neasteptate.

Dacă te înconjori de…

ROȘU: Inspira energie, forta, pasiune, sexualitate. Persoanele care iubesc aceasta culoare au un ego debordant si sunt rationale in acelasi timp.

GALBEN: Caracterizeaza persoanele fericite, pline de viata, uneori timide si sensibile. Sunt persoane de incredere, emana o sanatate fizica si mentala de invidiat. Galbenul caracterizeaza si persoanele geloase, cateodata nesigure pe ele. Ca stari psihice, galbenul influenteaza capacitatea de concentrare, mobilizarea, vigilenta.

PORTOCALIU: Este o culoare senzuala si, fiind apropiata de rosu, dezvaluie persoane calde, care radiaza bunatate, persoane cu foarte mult optimism.

Click pe aceeasi tema:  Cati ani pierzi din viata daca lucrezi la birou! Ce se intampla in corpul tau cand stai mult pe scaun! Video

ROZ: Culoarea tineretii. Daca apare frecvent in vestimentatie, denota imaturitate, dorinta de a copilari, de a retrai bucuria tineretii. Dezavantajul celor din aceasta categorie este ca sunt lipsiti de puterea de decizie si sunt obsedati de propria persoana.

ALB: Este perceput ca expresie a puritatii, curateniei si limpezimii. Persoanele care se inconjoara de mult alb au intentii bune, sunt darnice, inocente si, de obicei, adeptele stilului de viata simplu. Nu le plac complicatiile, nu se implica in scandaluri si ies de cele mai multe ori din fiecare confruntare cu fruntea sus. Caracteristicile acestor persoane sunt diplomatia si forta de caracter. Daca este folosit in decorarea biroului, albul pur si intens face pupilele sa se contracte, de aceea este considerat obositor.

NEGRU: Reprezinta misterul, necunoscutul si, cateodata, nevoia de singuratate. Persoanele care iubesc aceasta culoare sunt greu de abordat, dar foarte devotate si, in acelasi timp, conservatoare. Specialistii descurajeaza folosirea acestei nonculori in mediul de lucru sau acasa: reduce activitatea mentala si pe cea metabolica, inducand stari depresive, de neliniste, de disperare. Fiziologic, reduce mult activitatile vitale, scade pulsul, minimalizeaza capacitatea de raspuns la stimulii din mediul ambiant.

GRI: Simbolizeaza neutralitate si sofisticare, la fel de autoritar ca si negrul. Dar un angajator ar trebui sa stie ca, in plan psihologic, cei care prefera griul nutresc in subconstient dorinta de a se delimita, de a nu se implica, de a ramane izolati de orice influenta.

MARO: Comunica echilibru si credibilitate. Denota o persoana hotarata, prietenoasa, cu picioarele pe pamant.

ALBASTRU: Este o culoare calmanta si clara. Aceasta este culoarea luptatorilor, a persoanelor care vor sa se per¬fectioneze intr-un domeniu de activitate. Adesea, sunt firi introvertite, care se dedica muncii, in special domeniilor de cercetare. Paradoxal, abuzul de albastru in decorarea interioarelor poate provoca depresie.

VERDE: Are un tonus exceptional. Persoanele care prefera verdele sunt prietenoase, perfectioniste si autoritare.

VIOLET: Este asociat cu fantezia, creativitatea. Reprezinta regalitatea sau o lume plina de romantism. Respingerea violetului semnifica teama de angajare, ezitare.

sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL