Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă cu salariul minim. Anunțul de ultimă oră al premierului Orban

Friday, 08 November 2019, 14:30 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Ludovic Orban va găsi o formulă pentru creşterea salariului minim. Prezent la un eveniment de business, prim-ministrul a dat asigurări că salariul minim va fi majorat fără să dea detalii concrete.

Orban a anunțat și că va constitui un consiliu economic, care va fi consultat direct de Guvern și de ministerele care iau decizii privind economia.

"Din 2015 UE ne cere un mecanism și o formulă prin care să întemeiem creșterea salariului minim pe baza unor indicatori obiectivi, adică să nu scoți din burtă, cum s-a întâmplat, creșterea salariului minim. Știți cum e, drumul spre iad este pavat cu bune intenții. De multe ori stabilirea salariului minim se întoarce împotriva celor pentru care măsura este luată, pentru că mulți își pierd locul de muncă dacă salariul minim se duce mult mai sus decât nivelul la care este suportat. Mai mult decât atât, aici trebuie făcute analize serioase, pentru că mărirea salariului minim reprezintă un cost pentru fiecare companie. Sigur că vom crește salariul minim, dar vom crește salariul minim astfel încât să facem bine economiei", a explicat premierul României.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL