Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă cu PÂINEA românească, începând de mâine. Ce se va afişa pe etichetă

Wednesday, 19 October 2016, 16:56 Sursă: REALITATEA.NET

"Operatorii economici care comercializează către populație pâine, produse de panificație și produse de patiserie obținute din produse congelate, precum și unitățile de restaurație colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligația de a informa consumatorii”, arată noul Ordin al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), potrivit mediafax.ro.

Informarea consumatorilor se face „prin afișare la loc vizibil, lizibil, ușor de înțeles, într-o formă care să nu permită ștergerea, după caz, pe un afiș, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit, ori altele asemenea, ce însoțesc produsul, cu mențiunea "produs/din produs decongelat"”.

În sensul acestui Ordin, „produsul alimentar congelat este: pâine și produse de panificație, produse de patiserie, carne/produse de origine animală, legume, fructe”.

În cazul constatării nerespectării condițiilor igienico-sanitare la transport, manipulare, depozitare, comercializare, „Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor informează instituțiile responsabile cu atribuții în domeniu”, pai prevede normativul.

Patronatele din industria de morărit și panificație au semnalat de mai multe ori faptul că în mare parte pâinea care se vinde pe post de pâine proaspătă vine de fapt de peste graniță, în formă congelată, ca și unele produse din patiserii sau covrigării.

OFERTE FOARTE BUNE LA eMAG! LE POTI CONSULTA AICI!!!


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL