Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce au descoperit arheologii în Marea Piramidă din Egipt

Tuesday, 18 October 2016, 11:55 Sursă: REALITATEA.NET

Săptămâna trecută, ministrul antichităților a anunțat cu reținere descoperirea a ''două anomalii'' în piramida construită în urmă cu 4.500 de ani, în timpul domniei regelui Khufu (Cheops), adăugând că teste ulterioare vor putea determina care erau funcțiile ''cavităților'', natura și dimensiunea acestora.

La 9 noiembrie, ministrul antichităților, Mamduh al-Damati, a declarat că termografia în infraroșu aplicată Marii Piramide de la Giza a dezvăluit mari diferențe de temperatură între diferite blocuri de calcar gigantice alăturate — până la 6 grade Celsius — fapt care ar putea indica prezența unor camere secrete neexplorate încă. "Aceste rezultate preliminare arată că există vești bune" în perspectivă, a spus ministrul al-Damati, adăugând: "Vom avea secrete de rezolvat la piramide, dar este prea devreme să știm în ce vor consta".

Cu o înălțime de 146 de metri, piramida Khufu, numită după fiului faraonului Sneferu, este considerată una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.

Din câte se știe până acum, construcția are trei încăperi și, la fel ca alte piramide din Egipt, scopul său inițial a fost de a servi drept mormânt pentru faraon.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL