Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avocat din Baroul Argeș, trimis în judecată pentru trafic de influență

Monday, 18 January 2016, 16:45 Sursă: REALITATEA.NET

În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat că, în cursul lunii martie 2015, inculpata Filoftia Folescu, în calitate de avocat în cadrul Baroului Argeș, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma totală de 35.000 de lei și a primit, prin intermediar, ulterior, în două tranșe, suma de 20.000 de lei.

În schimbul acestei sume de bani, inculpata a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Argeș, învestiți cu judecarea unei cauze civile care-l privea în mod direct pe martorul denunțător și a promis că va interveni pe lângă aceștia în vederea soluționării favorabile a litigiului.

Întrucât, la data de 27 mai 2015, printr-o decizie civilă, magistrații Tribunalului Argeș au respins cererea de revizuire formulată în dosarul respectiv, martorul denunțător i-a solicitat inculpatei să-i remită suma de bani primită.

Deși inițial Filoftia Folescu i-a spus martorului denunțător că nu a mai recuperat banii de la „complet”, la data de 02 decembrie 2015, i-a remis acestuia din urmă suma de 17.000 lei, urmând ca restul de 3.000 lei să îi restituie în data de 15 ianuarie 2016.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumei de 17.000 de lei, consemnată la o unitate bancară, pe numele inculpatei Folescu Filoftia, la dispoziția organului judiciar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Pitești, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL