Şcolile din judeţul Timiş, închise luni şi marţi. Și alte județe au probleme

 
Şcolile din judeţul Timiş, închise luni şi marţi
Şcolile din judeţul Timiş, închise luni şi marţi

Şcolile din judeţul Timiş vor fi închise luni şi marţi, din cauza vremii nefavorabile, anunţă realitateadetimis.netDe asemenea, vor fi închise parțial și școlile Arad unde nu se vor ține ore mâine și poimâine, în timp ce în Gorj copiii nu vor merge la ore mâine. Și în județul Mehedinți copii vor sta acasă luni, 17 decembrie 2018.

UPADTE: Cursurile şcolilor din judeţele Arad, Gorj, Mehedinţi şi Timiş vor fi suspendate, luni, din cauza vremii nefavorabile, anunţă Ministerul Educaţiei. Măsura a fost luată de comitetele pentru situaţii de urgenţă şi va fi valabilă şi marţi în judeţul Timiş, în 39 de şcoli din judeţul Arad şi o unitate de învăţământ din Satu Mare.

Autoritățile au luat această decizie în principal din cauza problemelor cauzate în aceste zile de vreme. Mulți elevi fac naveta, iar pe șosele se circulă în condiții de iarnă. În plus, în multe școli nu a fost căldură în timpul weekendului din cauza avariilor la rețelele de electricitate. 

Timișoara pare un oraș aproape pustiu după ninsorile abundente din ultimele zile. Oamenii se feresc să circule pe străzi, pe jos sau cu mașina, din cauza nămeților și a arborilor care se prăbușesc sub greutatea zăpezii.

Ninsoarea abundentă și vântul în rafale au făcut ca rețelele de electricitate din vestul țării să fie serios afectate.
Stratul gros de zăpadă adunat pe fire și copacii căzuți peste ele au creat probleme. În această situație, încă de ieri seară la nivelul E-Distribuție Banat, a fost declarată stare de criză. După ce peste noapte s-a lucrat la remedierea unor avarii importante, astăzi la ora 10.00 situația este următoarea:

– În regiunea Banat sunt nefuncționale 6 linii electrice de înaltă tensiune: L110 kV Lugoj-Făget, L110 kV Iaz-Nădrag, L 110 kV Câlnic-Câlnicel, L110 kV Bocșa-Gătaia, L110 kV Reșița-ICMR (circuit 2), L110 kV Timișoara-Buziaș. Totodată sunt nefuncționale stațiile de transformare 110kV/MT Lugoj, Buziaș, Făget, Nădrag, IURT Lugoj, Satchinez.

– în judeţul Timiș erau nealimentate 62 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 66 de localităţi, printre care: Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Lugoj, Cheveresu Mare, Bethausen, Dumbrava, Făget, Găvojdia, Mașloc, Orțișoara, Recaș.

– în județul Caraș Severin erau nealimentate 35 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 50 de localităţi, printre care Reșița, Băile Herculane, Caransebeș, Oțelu Roșu, Bocșa, Dognecea, Fârliug.

– în judeţul Arad erau nealimentate 23 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 47 de localităţi, printre care Chișineu Criș, Lipova, Ineu, Sebiș, Brazii, Craiva, Gurahonț.

– în județul Hunedoara erau nealimentate 19 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 28 de localităţi, printre care Petroșani, Hațeg, Uricani, Gurasada, Ilia, Zam.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Stroe vasilica
17 Dec 08:31
!!!!!!!!!!!! BAI MITICILOR DE RAGATENI,INCHIDETI TARA SI ARUNCATI CHEIA IN MAREA MOARTA TEAPANA!!!!!!!! SI DATI CU IPERITA...SAU NAPALM....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?