Primul caz de pestă porcină confirmat în Vrancea

 

Membrii Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor au aprobat planul de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului pestei porcine africane. ”Sunt două probe pozitive din cinci, confirmate la institutul din Brăila, potrivit realitateadevrancea.net.

În cursul zilei de mâine vom primi rezultatele probelor martor, de la institutul din București. Noi am luat, însă, măsurile necesare: s-au instituit filtre, se face anchetă pentru a se identifica sursa apariției virusului, izolăm zona pentru a împiedica răspândirea virusului. De asemenea, este interzis transportul de carne în zonă. Am plecat la Homocea și vom face o ședință a Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor și acolo. Cel mai important lucru este să izolăm zona unde s-au descoperit porcii bolnavi”, ne-a declarat prefectul județului, Sorin Hornea.

Porcii cu probleme provin de la o stână din satul Lespezi, comuna Homocea, amplasată într-o hală a fostei cooperative agricole de producție.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?