Părinţii sunt disperaţi: MATEMATICA de clasa a V-a, prea grea. Tu poţi să rezolvi problemele?

Foarte mulţi părinţi şi foarte mulţi copii se plâng de nivelul mult prea ridicat la matematica de clasa a V-a.„Clasa a V-a va fi o mare provocare pentru toată lumea. Noi, ca dascăli, am avut parte de o formare iniţială monodisciplinară, iar această abordare integrată care ni se cere acum este un lucru dificil pentru fiecare dintre noi...”, a precizat Camelia Tabără, inspectorul şcolar general al ISJ Bistriţa-Năsăud.

Spre deosebire de anii trecuţi, şi profesorii care predau acum la ciclul gimnazial se vor confrunta cu o mare provocare – lecţia în contextul noilor programe de clasa a V-a, notează bistriteanul.ro.

Foarte mulţi părinţi şi foarte mulţi copii se plâng de nivelul mult prea ridicat al predării acestor discipline fundamentale şi de interes, la nivel de clasa a V-a... Vom avea întâlniri şi cercuri pedagogice şi vom monitoriza extrem de atent modul în care se implementează această nouă abordare", a precizat Camelia Tabără. 

Exemple probleme de clasa a V-a

1. Într-o urnă sunt 15 bile albe, 12 bile negre şi 25 de bile roşii. Care este numărul minim de bile pe care trebuie să le scoatem pentru a fi siguri că am scos 5 bile de aceeaşi culoare?

2. Într-un bloc sunt 39 de apartamente cu 4 şi 3 camere. Câte apartamente sunt de fiecare tip ştiind că în total sunt 141 de camere?

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?