Orban: Declarațiile lui Kelemen Hunor sunt o jignire la adresa națiunii. Pescuiește în ape tulburi

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, la Realitatea TV, că declarațiile liderului UDMR, Kelemen Hunor cu privire la Centenar sunt o jignire la adresa națiunii.

 
 

"Sunt o jignire la adresa națiunii. Pe de altă parte sunt împotriva generării unor conflicte provocate de declarațiile lui Hunor care asta își dorește, să se victimizeze, să reacționeze întreg mediul politic, să se pună călare pe el ca să se victimizeze. Îl sancționăm, fără discuție că îl sancționăm. (...) Îl sancționăm, în primul rând, prin faptul că niciodată nu vom accepta ceea ce își doresc ei aici cu modificările legislative și cu autonomia culturală. Cu permanentele jocuri pe care le fac se așteaptă să mai câștige ceva, să mai obțină ceva, în general cu atitudinea lor de jignire", a spus Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Președintele PNL a subliniat că Centenarul Unirii vizează întreaga națiune română, chiar și pe cetățenii români de origine maghiară.

"Sunt foarte mulți cetățeni români de origine maghiară care vor sărbători un Centenar, indiferent ce zice Kelemen Hunor. Kelemen Hunor pescuiește în ape tulburi cu povestea asta, încearcă să se victimizeze", a mai spus Ludovic Orban.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit, recent, despre pregătirile pentru Centenarul Marii Uniri din 2018. Acesta a afirmat că reprezentanții Uniunii și maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului și se teme că, ”în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani”, politicienii români vor recurge la discursuri naționaliste.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?