Norvegia interzice armele semiautomate până în 2021.Decizia, la 8 ani după masacrul făcut de Breivik

 
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik

Norvegia a anunţat un proiect prin care va interzice armele automate până în anul 2021, la câţiva ani după ce extremistul de dreapta Anders Breivik a ucis 69 de persoane, a anunţat un deputat norvegian, relatează site-ul cotidianului The Independent.

Anunţul a fost făcut pe fondul celui mai recent incident întâmplat la un liceu din Statele Unite, în urma căruia 17 persoane au murit.

Interzicerea armelor semiautomate în Norvegia a fost propusă cu un an în urmă de minoritatea de dreapta aflată în guvern. Cu toate acestea, deputaţii consideră că abia acum au obţinut o susţinere suficient de mare pentru a adopta legea.

"Astăzi, a devenit clar că există o majoritate parlamentară în favoarea propunerii făcute de guvern. Armele semiautomatice vor fi interzise în Norvegia", a declarat Peter Frolich, deputat conservator responsabil pentru problemele de justiţie.

Acesta a explicat că implementarea interdicţiei armelor semiautomate va dura din cauză că mai mulţi vânători folosesc astfel de armament.

Potrivit The Guardian, masacrul din Norvegia a avut loc pe data de 22 iulie 2011, când Breivik, îmbrăcat ca un poliţist şi înarmat cu un pistol Glock şi o puşcă semiautomată de tip Ruger Mini-14, a ucis 69 de persoane care participau la o petrecere organizată de laburişti într-o tabără de vară pentru tineret.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?