Mecanismul dovedit științific prin care poți dormi câteva ore și să fii odihnit

 

Programul nostru a devenit atât de încărcat încât de multe ori oricât nu ne ajunge timpul pentru a ne ocupa de tot ce ne-am propus. Astfel, cei mai mulți dintre noi ajungem să sfidăm timpul și să furăm din orele dedicate somnului pentru a termina treaba.

Însă, în acestă goană disperată după timp uităm un lucru foarte important, toți suntem făcuți din același material genetic, de aceea în cele din urmă vom ajunge la epuizare. Totuși, se pare că există o soluție care te-ar putea ajuta să economisești timp și să te și odihnești în același timp.

Deși, medicii recomadă opt ore de somn pe noapte, se pare că Akshat Rathi de la Quartz a încercat o metodă de odihnă pe care a consacrat-o însuși Leonardo da Vinci - somnul polifazic.

Ce înseamnă somnul polifazic și ce presupune?

Mai exact, metoda presupune dozarea somnului în mai multe momente, pe perioada celor 24 de ore ale unei zile. Astfel, la fiecare patru ore, da Vinci ajunsese să doarmă 15 minute, limitându-și astfel timpul de somn la doar o oră și jumătate pe zi. În acest fel, reușea să economisească timp, pe care îl folosea pentru a-și realiza operele de artă care l-au făcut celebru.

Cu alte cuvinte, Akshat a împărțit perioada de somn recomandată de somn la aproximativ patru ore și jumătate pe zi. Iar după câte știi somnul la rândul lui se împarte în trei etape principale: somnul ușor, somnul adânc și REM. În ultima etapă a somnului, numită REM apar de obicei și visele.

De asemenea, cronicarii spun că da Vinci a practicat această metodă mulți ani la rând, fără ca măcar să se simtă obosit. Iar opera lui prodigioasă este dovada faptului că geniul renascentist își folosea mintea la capacitate maximă.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?