Exclusiv. Guvernul pregătește OUG pentru ca salariile bugetarilor să nu scadă

Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență prin care să se asigure menținerea nivelului actual al salariilor din sectorul public și în urma aplicării Legii Salarizării și-a trecerii contribuțiilor de la angajator în sarcina angajatului. OUG își propune ca prin derogare de la un aritcol din Legea Salarizării să se acorde compensații financiare. Astfel, angajatorul - statul - vine cu bani suplimentari pentru a nu afecta veniturile nete ale salariaților.

OUG nu poate avea efecte, însă, în economia privată.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a susţinut, marţi, o conferință de presă, cu scopul de a explica scăderile considerabile de venituri.

Lia Olguţa Vasilescu nu vede scăderile salariale: "Venitul brut al bugetarilor a crescut cu 25%"

Sunt cel puțin 22.000 de angajați din ministere și din instituțiile subordonate acestora, cu lefuri mai mici. În privat, situația este și mai gravă. Și este îngrijorător faptul că autoritățile nu dau o cifră exactă. Sindicatele estimează că ar fi două milioane de români cu salarii scăzute. 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?